Sverige
22 oktober 2016 17:50

SvRF svarar på kritiken

Ŗverdomare i dressyr har nya befogenheter och det betonas att träningsmetoder där hästen hålls i en viss form med våld är förbjudet. Det är lite av innehållet i ett öppet brev från Svenska Ridsportförbundet, SvRF, med anledning av den senaste tidens kritik mot dressyren.

SvRF svarar på kritiken
I ett öppet brev bemöter Svenska Ridsportförbundet den kritik som har riktats mot dressyren på senare tid. Ekipaget på bilden har inget med SvRF:s öppna brev att göra. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Med anledning av den kritik som har framförts mot dressyrsporten på senare tid har Svenska Ridsportförbundet, SvRF, skrivit ett öppet brev där kritiken bemöts. 

SvRF skriver att hästarnas välfärd tas på största allvar. Vi har tagit emot synpunkter där vi fått ta del, direkt och indirekt, av fall som anses vara provokativa och inte stämma överens med förbundets värdegrund,” står det vidare i brevet. 

SvRF skriver också att det görs saker för att stärka djurskyddet: ”Fr o m 2016 förstärks våra krav på överdomare vid samtliga tävlingar. Överdomaren har till uppgift att se till att regelverk och djurskydd efterlevs. Överdomaren får också kontrollera och justera utrustning”, står det i brevet som fortsätter med ”Den så kallade träningsmetoden ”rollkur” eller andra varianter där hästar med styrka eller våld tvingas till en snäv form är inte tillåten i Sverige. Inte heller andra metoder där hästar på något sätt anses fara illa eller ta skada. Detta oavsett om det är träning eller tävling.”

Hela brevet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden