Sport
2 mars 2015 16:39

SVT: ”Vi gjorde fel”

Tv-tittarna rasade när SVT bröt sändningen från världscuphoppningen mitt i den avgörande omhoppningen i går. "Vi kan bara be om ursäkt", säger ansvarige utgivare Per Yng.

SVT: ”Vi gjorde fel”
SVT-sändningen bröts mitt i den avgörande omhoppningen.

Strax efter att Rolf-Göran Bengtsson ridit sin runda på Casall och sex ekipage återstod i den avgörande omhoppningen, bröts sändningen. Klockan 17 var det enligt tablån dags för – ett inspelat UR-program. När sändningen inte heller fortsatte på SVT Play rasade tittarna mot SVT.

Per Yng är ansvarig utgivare för SVT Sport och beklagar det inträffade.
Hur kunde detta hända?
– Vi upptäckte för sent att tävlingen skulle dra ut på tiden, och när vi märkte det fick vi nej från programkontrollen att dra över sändningen. Vi gjorde fel, vi skulle upptäckt det mycket tidigare och överklagat till programkontrollen. Vi kan bara be om ursäkt, säger han till Ridsport.

Att sportsändningar har tvingats avbrytas mitt i har hänt några gånger under åren, bland annat under ishockey och backhoppning.
– Det är lika fel oavsett vilken sport det är, säger Per Yng.
Finns det inga rutiner för vad som ska göras när man märker att tävlingen går över tiden?
– Jo, vi har rutiner, men vi har ju att göra med människor och teknik och i det här fallet togs fel beslut för sent. Vi ska gå igenom det här igen och se om det finns något annat sätt vi hade kunnat göra. Men att behöva bryta en sändning mitt i pågående världscuphoppning är fullständigt åt skogen.

Det naturliga hade varit att se till att sändningen hade fortsatt direkt i SVT Play, men inte ens där fanns det plats för den avgörande omhoppningen.
– Vi har bara fyra kanaler för livesändningar på Play, varav en måste vara öppen för plötsliga händelser, men alla de fyra kanalerna var upptagna med skidor och bandy.
– Vi har fått väldigt mycket reaktioner från tittare som är upprörda. Och jag förstår det. Vi vill sända ridsport och vår ambition är det inget fel på. Sen att vi klantar till det så här är jätteolyckligt, säger Per Yng.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden