Avelsnyheter
18 maj 2020 14:37
Ridsportplus

SWB startar ny avelspodd

Ny kanal"Eftersom avel är så brett så finns det så oändligt mycket att prata om". Det säger Gustaf Johansson, som tillsammans med Emma Thorén Hellsten ska leda SWB:s nya avelspodd.

SWB startar ny avelspodd
Inspelningarna pågår för fullt - om några veckor släpps SWB:s nya avelspodd. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Uppfödaren Gustaf Johansson och avelsledaren Emma Thorén Hellsten har startat SWB Avelspodden, där tanken är att diskutera avel.
  – Det är ju ett jättebrett område. Men vi kommer att diskutera hingstval eller ja, val av avelsmaterial, genetiska effekter, ärftliga sjukdomar, vad som händer på seminstationen, dräktighet, förlossning, fölbedömning, unghästtester – mängder med ämnen, hela skalan, berättar Gustaf Johansson.

  Hur kom det sig att det blev just en podd?
  – Vi har diskuterat det mycket inom SWB, att vi måste nå ut med mer information, att kommunicera mer med avelsintresserade. Visst, det finns mycket information på vår hemsida men vi behöver fler kanaler. Tillsammans kan jag och Emma förhoppningsvis komplettera varandra – Emma är avelsledare som kan allt med avelsindex och hela den biten, och jag som är uppfödare med hingststation och mottagarstation och får 15-20 föl om året – och fylla avsnitten med vettig information och vår syn på saken.

  Kommer ni att bjuda in gäster till podden?
  – Ja det är tanken, att ta in gäster när det rör ämnen som jag och Emma kanske kan, men där det finns andra som kan det ännu bättre. Vi vill att det ska vara en så informativ och faktabaserad podd som möjligt.

  När släpps de första poddavsnitten?
  – Vi håller på och spelar in för fullt nu, planen är att släppa de första avsnitten i slutet av maj. Då kommer det att finnas ett par klara avsnitt från start. Man hittar poddavsnitten på SWB:s Facebooksida och på vårt Instagramkonto ”swbavelspodden”.

  – Vi vill väldigt gärna att folk ska ställa frågor till oss, inför nya avsnitt, och även komma med förslag på ämnen som lyssnarna vill att vi ska prata om i kommentarsfälten. Eftersom avel är så brett så finns det så oändligt mycket att prata om. Målet är att engagera lyssnarna, och att folk ska kunna ha det här som en kanal att hämta information ifrån, avslutar Gustaf Johansson.

  Visa det här inlägget på Instagram

   

  Nu är vi på G! Första avsnittet är inspelat och kommer snart ut till er lyssnare. #swbsåklart

  Ett inlägg delat av SWBavelspodden (@swbavelspodden)

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden