Hoppning
27 januari 2020 12:24

SWB-stoet vann 1,50 i Wellington

HoppkanonSvenskuppfödda Northern Light har gjort en kometkarriär sedan hon såg dagens ljus vid Kalixälvens strand hos uppfödaren Ingrid Ragnarsson för nio år sedan. I helgen gick SWB-stoet sin andra 1,50-hoppning någonsin i Wellington och vann med nya ryttaren Tiffany Foster i sadeln.

SWB-stoet vann 1,50 i Wellington
Olivier Philippaerts med Northern Comme Plot på unghäst-VM 2018. Foto: Peter van den Bulck

SWB-stoet Northern Light, tidigare Northern Comme Plot (f-11 e Plot Blue- Contender, uppf Ingrid Ragnarsson, äg Artisan Farms), visade framfötterna i Falsterbo som 5-åring och på unghäst-VM samma år. Som 6-åring placerade hon sig i Breedersfinalen där hon såldes till trion Ludo Philippaerts, Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson – och rönte därefter fina framgångar med flera av bröderna Philippaerts i Belgien.

I september tog kanadensiska Tiffany Foster över tyglarna på det svenska stoet som fötts upp av Northern Jumping som drivs av Ingrid Ragnarsson vid Kalixälvens strand väster om Kalix. ”Nora” flyttade över Atlanten och det nya ekipaget tycks vara en ”perfect match”.

”Hon har en enorm galopp”

Under söndagen vann Tiffany Foster och stoet en pengastinn 1,50-hoppning i Wellington, där tio ryttare av 66 gick till omhoppning. Tiffany Foster gick ut som tvåa och gasade från start i klassen som var ekipagets andra omhoppning tillsammans någonsin. Det var också andra gången som Northern Light tävlade på 1,50-höjd. Detta enligt World of Showjumping.

– Hon är verkligen snabb på marken och i luften och hon har en enorm galopp. Jag visste att vi kunde vara snabba om jag bara fick till det på sista linjen. Hon är en sådan häst som du inte behöver be att hon ska svänga, du behöver bara tänka det och så vänder hon, sa Tiffany Foster till World of Showjumping efter segern.

Ekipaget var nio hundradelar snabbare över mållinjen än tvåan Catherine TyreeBec Lorenzo. För vinsten fick Tiffany Foster närmare 117 000 svenska kronor.

Hela resultatlistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden