Hoppning
18 juli 2021 14:23

SWB-valacken vann lördagens toppklass i Valkenswaard

InternationelltÄven om ingen svensk ryttare startade i klassen blev det blågul seger ändå. SWB-valacken Hungry Heart stod tillsammans med amerikanska ryttaren Jessica Springsteen som segrare vid lördagens toppklass i holländska Valkenswaard.

SWB-valacken vann lördagens toppklass i Valkenswaard
Jessica Springsteen och SWB-valacken Hungry Heart vann lördagens toppklass i Valkenswaard. Foto: Tops International Arena

Denna vecka rids två- och fyrstjärnig hoppning i holländska Valkenswaard. Ingen svensk ryttare startar i de fyrstjärniga klasserna, men Sofie Svensson som rider under svensk flagg har tagit placeringar i tvåstjärnig klass. Blågul seger blev det ändå i lördagens högsta klass, då SWB-valacken Hungry Heart (f-12 e Baltimore-Loucaibo, uppf Annette Ek Andréasson) stod som segrare tillsammans med sin amerikanska ryttare Jessica Springsteen.

Den fyrstjärniga klassen reds direkt mot klockan över 1,50 och hade 30 startande ekipage. Tio ryttare red felfritt, där Jessica och Hungry Heart var mer än en sekund snabbare än tvåan Michael Pender, Irland, på Hhs Fast Forward.
– Det här är min första helg som jag är tillbaka på gräsbanan och underlaget är otroligt, säger en strålande Jessica Springsteen efter segern i ett pressmeddelande från Tops International Arena.
– Det är en så bra anläggning för hästarna och jag är så glad att vara tillbaka, jag är alltid så glad att komma hit.

Trodde att det skulle gå snabbt

Om Hungry Heart säger Jessica att han är supersnabb och står sig bra i konkurrensen.
– Han hoppade hela banan riktigt bra så jag är superstolt över honom. Med honom lägger jag till steg, men jag visste att jag gjorde några snygga svängar så jag trodde att det skulle gå ganska snabbt.

Jessica Springsteen tog även en åttondeplacering i fredagens 1,50 med Hungry Heart efter en felfri ritt direkt mot klockan.

Här kan du se lördagens vinnarrunda:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jessica Springsteen (@jessicaspringsteen)

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden