Fälttävlan
4 oktober 2015 22:00

Sydslättens guldjakt lyckades

Laget från Sydslättens RF styrde mot Tågarpsorten med guld i åtanke. Planen gick i lås och nu är Sydslätten svenska mästare i fälttävlan.

Sydslättens guldjakt lyckades
Fyra femtedelar av Sydslättens RF:s guldlag på ärevarvet efter en lyckad SM-helg.

Under glada skratt, med segertäcken på hästarna och i väntan på prisutdelningen, berättar kompisgänget från Sydslätten att det allt var guld som gällde när de peppade inför lag-SM i fälttävlan. Må vara att de säger så halvt på skämt och halvt på allvar, men guld blev det. Väl på plats hos Tågarpsortens RF, alltså Sydslättarnas skånska hemmaplan, tog gänget tag i saken från start. De ledde inför terrängen och även om marginalen krympte ute på fältet la de beslag på guldet och kunde koras till vinnare lagom tills skymningen sänkte sig över det höstdisiga landskapet.
– Jo, det var allt på håret, så det blev en hel del räknande innan vi visste, säger ridande lagledare Christian Malmgren.
Han red på Cape Breeze JM och med sig i guldjakten hade han Therese Viklund/Mocca SE, Erika Sjöström/Freda, Filippa Andersson/Special Snapps och Martina Andersson/Dupicor.
– Alla har kämpat och gjort sitt bästa – och den här gången räckte det hela vägen, säger Christian strax innan han och lagkompisarna ska få medaljer och dundra fram i ett ärevarv.

Deras guldstraff var 158,3. Tätt efter kom Dagstorpsortens RF som tog silvret på 161,9 och ponnyvinnarna Hermanstorp K&RK tog nu bronset på 162,7.

Tågarpsortens RF:s proffsiga tävlingsorganisation ryckte ut med kort varsel som arrangör när Örebro FRK ställde in. Pressansvariga  Annika Rönn berättar att de vanligtvis, som vid lag-SM 2011 och 2013, förbereder mästerskapet under ett år. Nu fixade de SM på tre månader, med bland andra banbyggande tävlingsledare Thomas Jörgensson i täten. Annika konstaterar att tävlingen, med 30 lag och klasser från P80 upp till hästarnas enstjärniga SM-klass, flöt fint under dagarna två.
– Allt har gått perfekt – det var vår bästa tävling hittills. Vi har enormt stöd av Landskrona kommun som verkligen ställer upp och därtill har vi numera mycket rutin av att arrangera tävlingar som lag-SM. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan nästa stora tävling här hos oss, säger Annika.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden