Sverige
14 februari 10:00
Ridsportplus

Ta sadelvägen till kärleken

KärlekstipsSingel och sugen på sällskap? Hanna Ulfsbecker kan hjälpa dig på traven. Hon arrangerar dejtingträffar till häst. – Att göra något praktiskt tillsammans är ett bra sätt att mötas.

Ta sadelvägen till kärleken
Hanna Ulfsbecker ordnar dejtingturer till häst. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hon fick idén redan för sju-åtta år sedan, just under en ridtur med en kompis. Men det var först vid årsskiftet som det var läge att köra i gång. I mitten av januari arrangerade Hanna Ulfsbecker sin första singelritt för sju killar och sju tjejer. Två timmar till häst följt av fika och mingel på logen.

– Det var en go’ stämning. De satt kvar säkert en och halv-två timmar.

Onödigt med piff

Hanna Ulfsbecker driver Stålarp Islandshästar i Mollaryd, två mil norr om Borås. Hon och maken bor på gården och har 24 hästar i verksamheten. I vår kompletteras ridlektioner och vanliga turridningar med en ”Bonde söker fru”-variant – singelritter i naturen. Ingen förkunskap krävs.

– De flesta som kom på den första ritten var totalt ovana. Och egentligen är det dem som jag riktar mig till, för det här är ingen vanlig turridning. Det blir skritt och tölt så att man ska ha en chans att kunna prata och presentera sig.

Att vara ute i naturen och uppleva saker tillsammans inbjuder till en avslappnad stämning och att blotta sitt sanna jag.

– Man ser samma saker, som det blir naturligt att prata om. Och man behöver inte piffa till sig – det kan man inte göra om man ger sig ut i skogen nu. Det är termobrallor och tjocka jackor. Alla ser likadana ut.

Alla är välkomna

Hanna Ulfsbecker ordnar turer både för heterosexuella och HBTQ-personer. I vår blir det en ritt för ”tjejer som gillar tjejer” och en för ”killar som gillar killar”. Dessa sker i samarbete med RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoner och queeras rättigheter.

– Det är viktigt att visa att all kärlek är fin.

Det finns plats för 14 personer på varje ritt. Den i januari var full, nästa i mitten på februari likaså. Hon försöker få så jämn könsfördelning som möjligt.

– Det kan ju inte vara tolv tjejer och två killar, som hon säger.

En annan sak att hålla lite koll på är åldern. När hon lade ut den första ritten anmälde sig personer från 20 år upp till 70.

– Det bör ju vara hyfsat lika ålder, så i mars ska jag ordna en ritt för 50-plussare.

Var det några deltagare som fattade tycke för varandra efter den första ritten?

– Det vet jag faktiskt inte, men det vore ju roligt att få höra av dem.

– Några killar som var med då kommer tillbaka. Nu vet de hur det fungerar och kan kanske slappna av på ett annat sätt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden