Ponny
10 september 15:11
Ridsportplus

Stora Wäsby och Knöppelåsen helgens vinnare i elitserien: ”En spännande höst”

NationelltPonnyernas elitserie i dressyr är i full gång. "Vi är särskilt nöjda med lagets jämna, stabila resultat, säger en av helgens segrande lagledare.

Stora Wäsby och Knöppelåsen helgens vinnare i elitserien: ”En spännande höst”
Segerlaget med Alma Sjöblom, Ida Bergfjord, Klara Gustavsson, Evelina Håkansson och Annie Walfridsson. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hos Hammarö Ryttarförening gjorde sex lag upp i första omgången av zon Nord.

Eftersom ridningen annars är en väldig individuell sport så är det extra rolig att kunna vara del i ett lag och kämpa tillsammans.

Anika Fielitz.

Knöppelåsens Ryttarsällskap red hem segern närmast före Knöppelåsens ryttarsällskap.
– Det har varit en fantastisk dag. Vi är särskilt nöjda med lagets jämna, stabila resultat, säger segerlagets lagledare Anika Fielitz.
– Jag ser fram emot en spännande höst. Jag har följt de här tjejerna i många år och tycker att det är väldig rolig att se deras utveckling, fortsätter hon.

Tio år

Knöppelåsens Ryttarsällskap har varit med i elitserien i snart tio år och nu blir det femte gången klubben startar lag-SM, dit alla lag som genomför serien kvalar i år.
– Eftersom ridningen annars är en väldig individuell sport så är det extra rolig att kunna vara del i ett lag och kämpa tillsammans. Vi ska framförallt ha rolig när vi åker på lag-SM, men vi har ett bra lag och tjejerna är riktiga tävlingsmänniskor, så det ska bli spännande, säger Anika Fielitz.

I segerlaget ingick Ida Bergfjord/Lightning Boy v. Holsteinsberg, Evelina Håkansson/Brännornas Van Halen, Alma Sjöblom/Vanity Fair, Klara Gustavsson/Ghoice S och Annie Walfridsson/Lodwega.

Resultat, Hammarö

Hogsta Dressyrryttare var värd för omgång 2 i zon Central med fyra lag på startlistan. Första omgången vanns av Täby Ridsällskap, denna gång vann Stora Wäsby Fältrittklubb.

I vinnande laget ingick Wilma Djupa/Aspelunds Swede, Nora Strömwall/Heidi, Jennifer Stjärnfelt/Starias Amazing Geisha, Felicia Hjalmarsson/Trestena Paparazzo och Evelyn Haglund/Hollywood Barbie Q.

Resultat, Hogsta

Så här gick det när zon Väst och zon Syd hade sina säsongspremiärer.

Sammanställning, resultat

Seriens första omgång går i Lätt AP:2 medan omgång 2 och 3 rids i FEI:s Inledande program för ponnyryttare 2018.

Samtliga lag i alla fem zoner som har fullgjort serien går till finalen i lag-SM som rids vecka 44 hos Åstorps Ryttarförening.

Regler
Zoner och datum för tävlingarna i serien

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden