Sport
23 augusti 2017 17:05

Taggade inför Ullevi – U25 är på G

Möt gänget som rider U25-dressyr på Ullevi under EM-veckan. Ett taggat gäng ryttare som gläds åt möjligheten att rida och se de bästa samtidigt som de vill visa framhovarna på bästa sätt i sin egen klass.

Taggade inför Ullevi – U25 är på G
Från vänster U25-ryttare på rad Lina Dolk, Denise Ljungkvist, Isabella Tovek och Alva Lander är redo att inta Ullevi. Kim C Lundin kim@witnet.se

På EM-arenan Ullevi avgörs Lövsta Future Challenge International för U25-ekipage i både dressyr och hoppning. Ridsport träffade dressyrryttarna dagen innan allt sätter igång.

På Ullevi rider Isabella Tovek / Weltliebe, Alva Lander/ Herbie Hancock Graftebjerg, Lina Dolk / Biggles och nordiska mästaren Denise Ljungkvist på Soega.


Isabella Tovek med sin Weltliebe kallad Vimmer hemma.


Lina Dolk på godkände hingsten Biggles


Alva Lander på DWB-valacken Herbie Hancock Graftebjerg när de showade på ärevarvet i Falsterbo.


Denise Ljungkvist på Soega när de vann i Falsterbo.

Ridsport träffade ryttarna och fick ett snack om hur de upplever det stora Ullevi, att blanda sig med stjärnorna och hur hästarna trivs på stallområdet på Valhalla. 

Hur upplever ni EM-Arenan?
– Det är jättekul att få chansen att rida här och skaffa sig rutin, möta hemmapublik och se de andra ekipagen, sa Lina Dolk.
– Det är häftigt att få se de kända ryttarna på så nära håll och verkligen vara en del av det, menade Denise Ljungkvist.
– Att rida på hemma-EM är otroligt kul, att få vara så nära de stora, det ger så mycket mer rutin än en vanlig tävling, sen är det inte ens långt hemifrån för mig, otroligt, sa Isabella Tovek.
– Det är häftigt att få rida på en så här stor arena, vem vet hur många gånger till man får göra det, jättekul, kommenterade Alva Lander.

Gänget är helt överens om att start här snudd på slår U25-EM i Lamprechtshausen.
– Att få uppleva hemma-EM på nära håll känns stort, sa Isabella.
– Sen kan vi kolla på EM samtidigt och tävla, riktigt cool, sa Alva.

Hur trivs hästarna i stallarna, sover alla gott på Valhalla?
– Herbie trivs för han älskar att vara på tävling, han är nöjd och belåten när vi är iväg, sa Alva.
– Vimmer älskar att vara på tävling och att vara första häst, det är det bästa han vet så han mår toppen, kommenterade Isabella. 
– Soega gillar sina stallkompisar så hon trivs faktiskt riktigt bra, förklarar Denise.
– Biggles tar det hela med ro, han har sköt sig fint, hållt sig på mattan och trivs, sa Lina.

Vad tror ni om era chanser i klassen?
– Jag har sett en del av de andra ryttarna i Aachen förra året. Vi kommer verkligen att få visa vad vi går för, det blir tufft. Biggles gillar när det blir lite större. får vi till samma känsla som i våras när han var i stor form är jag jättenöjd,  menar Lina Dolk som gjorde succé i just Aachen 2016. 
– Jag vill rida så bra som möjligt och jag är nöjd om min tränare Louise ”Lussan” Nathorst är nöjd, det är mer känsla än procent, förklarar Alva.
– Mitt mål är att försöka rida felfritt, bara det är svårt nog, lyckas jag göra det mesta rätt kan det gå bra, menar Isabella.
– Med Soega är jag nöjd om hon kan hålla sig lugn den långa vägen in och vi sedan kan prestera på banan. Utöver det har jag inte så stora förväntningar, jag är nöjd om vi kommer till ridning, förklarar Denise vars Soega är ung, orutinerad och känslig men mycket begåvad.

Vilka ser då gänget upp till och längtar efter att se på banan?
Cathrine Dufour och Isabell Werth kommer det samfällt.

Så här går U25-klasserna:
Torsdag 09.30 FEI Grand Prix 16-25 klass
Lördag 12:15 FEI Grand Prix Freestyle Test

LÄNKAR
Start- och resultatlistor 
EM:s webbsida
SVT:s alla sändningar från EM under veckan
Veckans tidsprogram EM – alla grenar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden