Dressyr
17 februari 12:54

Tajt i toppen när Patrik Kittel tog placering i världscupmeeting

InternationelltDet blev en placering för Patrik Kittel när helgens världscupmeeting inleddes med en Grand Prix på lördagen.

Tajt i toppen när Patrik Kittel tog placering i världscupmeeting
Patrik Kittel. Foto: Roland Thunholm

Forever Young HRH (Westf sto f -12 e Fürst Fugger-Don Bosco, uppf Jörn Heinrich Hormann, äg Patrik Kittel och Arlette Jasper-Kohl) och Patrik Kittel slutade fyra i den 17 ekipage stora Grand Prix-klassen på det femstjärniga världscupmeetinget i Neumünster, Tyskland.

De fyra bästa ekipagen i klassen fanns alla inom 0,33 procent. Patrik Kittel slutade på 73,13 procent efter att bland annat ha visat en fin ökad skritt. Två av de fem domarna ville ha det svenska ekipaget som tvåa.

Nederländernas Emmelie Scholtens red hem segern tillsammans med Indian Rock. Segerekipaget slutade på 73,456 procent. Här var domarnas siffror lite spretiga och de lade ekipaget mellan första och sjätte plats.

I morgon, söndag, fördelas världscuppoängen i en av säsongens sista tävlingar när det rids kür på förmiddagen. Küren kan följas genom direktrapportering här på Ridsports webb.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden