Hoppning
26 oktober 2020 09:11
Ridsportplus

Talangfulla unghästar deltog i Eklunda Open

ChampionatÖver 50 unga hopptalanger deltog i årets upplaga av Eklunda Open. "Det var hög kvalitet på hästarna och de kom väl förberedda", säger Lena Zeiloth på Eklunda stuteri som arrangerade löshoppningen.

Talangfulla unghästar deltog i Eklunda Open
Nora's Champagne Party fick högsta poängen i löshoppningen. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det blev stoet Nora’s Champagne Party (e Contant Q-Bravour-Wetano, uppf Susanne Berg Bodin, äg Helene Rydberg Larsson HPK Sporthorses) som hoppade hem flest poäng bland deltagarna i lördagens Eklunda Open, arrangerat för tvååriga unghästar, på stuteriet söder om Örebro.

Nora’s Champagne Party fick poängen 10-10-8,5, totalt 28,5 poäng av domarna Lasse Berglund, hoppdomare inom SWB och tränare, och Hermano Marin, brasiliansk hoppryttare och hästutbildare med bas i Belgien.

201024 Amarettihh Foto Pernilla Hägg
Amaretti HH blev näst högst bedömd. Foto: Pernilla Hägg

Tvåa kom Amaretti HH (hingst e Contargos-Cortez-Acapulco Gold uppf/äg Malin Häger) med 9-10-9, totalt 28 poäng, och trea blev Eklundas egen uppfödning Emmy Ek (e Emerald-Ultimo-Oklund) med poängen 9-10-8, totalt 27 poäng.

201027 Emmy Ek Foto Lena Zeiloth
Eklundas egen Emmy Ek gick in på tredjeplatsen. Foto: Lena Zeiloth

− Det var många hästar som kom strax under de fem högst placerade, så vi kan konstatera att det var genomgående bra hästar, och med en bred topp, säger Lena Zeiloth, som också noterade att de inte var någon särskild fadershingst som stack ut extremt tydligt.
− Alla de fem topphästarna hade olika fäder, men jag såg några fina avkommor efter Cooper vd Heffinck.

Den publika delen av Eklunda Open var begränsad i år, men Lena Zeiloth kan berätta att i alla fall en affär gjordes upp under löshoppningen.
− En vet jag säkert, och sedan var det säkert flera som diskuterade affär.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden