Fälttävlan
29 juli 2015 10:04

Tamarillo har gått bort

William Fox-Pitts mästerskapspartner Tamarillo har lämnat jordelivet. Ekipaget var under flera år en kugge i brittiska landslaget och tog en rad medaljer tillsammans.

Tamarillo har gått bort
Tamarillo och William Fox-Pitt vann bland annat Badminton och Burghley.

William Fox-Pitts fälttävlansstjärna Tamarillo  (valack f -92, e Tarnik-Master Spiritus) har tagits bort på grund av ålderdom. Angloaraben kom till William Fox-Pitt som sjuåring och 2002 blev de en del av det brittiska landslaget. Bland framgångarna finns två andraplatser och en seger i prestigefyllda Badminton, lagbrons och lagsilver på VM, OS-silver i lag, samt ett individuellt silver och lagguld på EM. 

– Han hade en otrolig närvaro. Han var en på miljonen och jag är väldigt lycklig att ha haft honom som partner under så många år, säger ryttaren till Eventingnation.

Under de framgångsrika åren fanns Williams huvudhästskötare Jackie Potts ständigt tätt intill stjärnhästen och hon tog även hand om honom under hans mer stillsamma pensionärstillvaro på paret Guinness Biddesden stuteri i England. För två år sedan föddes även en mycket uppmärksammad klon, Tomatillo, som precis som sin föregångare ägs av Finn och Mary Guinness från den kända brittiska bryggerifamiljen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden