Fälttävlan
29 augusti 2015 10:45

Terrängklart på YREM

De svenska ekipagen blandade och gav under lördagens terrängprov på EM för young rider i polska Strzegom. Bästa svensk inför söndagens avgörande banhoppning är Ebba Adnervik och Costello med en åttonde plats. I lagtävlingen är Sverige fyra.

Terrängklart på YREM
Ebba Adnervik ligger åtta efter dressyr och terräng på EM för unga ryttare i fälttävlan.

Anna Almström och Robini tog sig runt banan, som innehåller 26 hinder, inom tiden och gick i mål på 8,40. Optimaltiden är 8 minuter och 45 sekunder.

Ebba Adnervik fortsatte på samma fina sätt med Costello, trots att ekipaget före Ebba gick omkull på hinder 15 och Ebba troligtvis fick stoppas ute på banan så gick ekipaget i mål utan hinder- eller tidsfel på 8,32.
Bästa svensk efter dressyren var Michaela Sandberg med Polystar I, som endast startar individuellt. I terrängen gick det sämre – efter en vägran på hinder fem och ytterligare en på 6B, valde Michaela att utgå. 

Louise Hiort af Ornäs och First Lady hade ingen bra dag på dressyrbanan igår, då First Lady var spänd. Inte heller idag gick det enligt plan, då stoet smet vid sidan av hinder 19A – en kombination med smalhinder. Det blev även 14,4 fel för tiden.

Regerande svenska YR-mästaren Erika Sjöström och hennes Hakunamatata gick i mål med 1,6 straff för tiden vilket innebär att ekipaget klättrar i resultatlistan från den 36:e plats det hade efter dressyren och är 22:a. Robini är 27:a och First Lady 44:a. Britterna dominerar med tre av de fyra topplaceringarna efter terrängen. 

Mästerskapet avslutas med banhoppning i morgon, söndag. Sverige gjorde en klättring i lagtävlingen från att vara sjua efter dressyren och är fyra med 157,9 straff, vilket är 7,1 straff från Irland på bronsplats. Storbritannien leder före Tyskland. 

Onlineresultat

Strzegom TV

Tidsprogram
Torsdag 27 augusti
10.20 Dressyr

Fredag 28 augusti
10.00 Dressyr 

Lördag 29 augusti
12.00 Terräng
 
Söndag 30 augusti
09.00 Hästbesiktning
14.30 Banhoppning
16.00 Prisutdelning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden