Fälttävlan
21 juni 2015 14:10

Terrängen lyfte svenskarna

Ludwig Svennerstål och Johan Lundin klättrade uppåt i resultatlistan efter lördagens fyrstjärniga terräng i tyska Luhmühlen. Till slut blev det en 14:e plats för Svennerstål och en 18:e plats för Johan Lundin. Sandra Gustafsson blev nia i CIC***.

Terrängen lyfte svenskarna
Ludwig Svennerstål och King Bob visade att de är sugna på att åka till EM senare i år.

Ludwig Svennerstål och King Bob var felfria på hinder men drog på sig 3,2 straff för tiden i lördagens tuffa terräng. Det räckte ändå för att klättra från 18:e till 14:e plats inför söndagens avslutande hoppning. 

Johan Lundin och Johnny Cash tog ett ännu större kliv i resultatlistan efter en kanonrunda helt utan straff. Det gjorde att ekipaget klättrade från 32:a till 18:e plats. 

25 av de knappt 40 startande ekipagen är kvar i tävlingen efter terrängen. En av dem som avbröt i terrängen var Viktoria Carlerbäck och Volt af  Källstorp. 

I den trestjärniga klassen tappade Sandra Gustasson och Kaminskij två placeringar efter lite tidsfel i terrängen och ligger nu tia efter lördagens terräng. 

När den fyrstjärniga klassen avslutades med banhoppning på söndagen fick Ludwig Svennerstål fem straff och Johan Lundin sex straff. Det räckte för att de båda svenskarna skulle ligga kvar på sina placeringar. Tysklands Ingrid Klimke och FRH Escada vann kvar på sitt dressyrstraff 32,7.

I den trestjärniga klassen avslutade Sandra Gustafsson med fyra straff vilket räckte till klassens sista placering, nia. 

Resultat CCI****

Resultat CIC***

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden