Avelsnyheter
15 november 05:54

”Testparning” ny funktion i Blup

SverigeNu kan du köra en testparning mellan sto och hingst för att se avkommans linjära beskrivning och avelsindex. Funktionen är en av nyheterna i uppgraderade Blup.se.

”Testparning” ny funktion i Blup
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/aniszewski

– Vi har velat ge blup.se ett ansiktslyft länge och genom projektpengar från HNS har vi nu kunnat gå i mål med projektet. De nya funktionerna hoppas vi kommer vara till nytta för våra uppfödare och hästägare, säger Josefine Tinglöf, projektansvarig på SWB, i ett pressmeddelande.

Blup.se har nästan en miljon besök varje månad och ger användaren tillgång till SWB-registrerade hästars härstamningar, avkommor, tävlingsresultat och mycket mer.

Den uppdaterade versionen har en funktion där Plus-medlemmar kan testpara ett sto och hingst för att se en eventuell avkommas härstamning, avelsindex och linjära beskrivning. För att en avkommas avelsindex och linjära beskrivning ska visas behöver dock både stoet och hingsten ha avelsindex på blup.se.

En annan nyhet på uppdaterade blup.se är att användare kan lägga upp sin häst till försäljning, med en annons synlig i 30 dagar.

Blup.se

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden