Nyheter
6 mars 2019 06:00

Therese Nilshagen bästa svensk på nya världsrankningen

VärldsrankningPatrik Kittel och Therese Nilshagen turas om att vara bästa svenska dressyrryttare på världsrankningen. I toppen är det stadigare med Isabell Werth på tre av fyra tätplaceringar.

Therese Nilshagen bästa svensk på nya världsrankningen
Therese Nilshagen och Dante Weltino Old är nummer 11 i världen. Foto: Roland Thunholm

Världsrankningen ser i mångt och mycket likadan ut även på den senaste listan. Isabell Werth fortsätter att dominera och är ännu en gång etta, trea och fyra med Weihegold Old, Bella Rose respektive Emilio. Laura Graves och Verdades ligger kvar på silverplatsen.

För svensk del är det tre ekipage med på topp-15. Therese Nilshagen med Dante Weltino Old har än en gång klättrat och är nu bästa svenska duo med sin elfteplats.

Poängen från de senaste tolv månaderna räknas in och det svänger fort. Patrik Kittel och Delaunay Old var vid förra månadsskiftet tia i världen, men är nu på plats 70. Däremot klättrar Patrik och Well Done de la Roche CMF två steg till plats 13. Även Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello klättrar några pinnhål och lägger sig på platsen just efter Patrik och ”Welly”.

På topp-50 syns med god marginal även Juliette Ramel och Buriel H.K på plats 23 samt Antonia Ramel och Brother de Jeu på plats 35. Systrarna har klättrat tre steg vardera sedan den senaste rankningen.

Komplett rankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden