Fälttävlan
30 juli 2021 07:45

Therese Viklund gav Sverige en smakstart

OS i TokyoDet blev en stark start för Sverige i fälttävlans OS på fredagen genom Therese Viklund och Viscera.

Therese Viklund gav Sverige en smakstart
Therese Viklund och Viscera fixade en bra start för Sverige. Foto: Kim C Lundin

OS-debutanten Therese Viklund och Viscera (HANN sto f 2008 e Fidertanz 2-Ravallo, uppf/äg Lena Nyström) brukar göra bra i från sig i dressyren – och det var inget undantag när ekipaget gick ut först i det svenska laget i Tokyo på fredagen.

Inridningen och första travökningen var fina, och den energiska skritten gav bland annat en åtta. Galoppdelen var exakt, noggrann och bärig och alla svårigheter som förvänd galopp och byten satt som de skulle.

Det blev 71,89 procent och 28,1 straff, vilket lade både henne och Sverige på en sjätteplats när första tredjedelen, 21 ekipage, gjort sin dressyr.

En av förhandsfavoriterna, världsettan Oliver Townend, Storbritannien, och Ballaghmor Class, levde upp till förväntningarna så här långt. Ekipaget slutade på 23,60 straff och en ledning efter att första tredjedelen av startfältet gjort sitt.
– Jag är väldigt glad för min häst. Vi vet att han är speciell och jag är tacksam för att han gjorde en felfri och säker runda, säger Oliver Townend till Horse and Hound.

Storbritannien tillhör förhandsfavoriterna tillsammans med Tyskland. Tysklands första ekipage, Julia Krajewski/Mande de B’Neville ligger på tredje plats med 25,20 straff.

Andra gruppen gör sin dressyr senare på fredagen, och sista gruppen under natten till lördag.

Louise Romeike och Cato startar 11.46.

Discovery+ sänder mellan 1.30 och 10.30 därefter tar kanal 9 över

Individuella starttider och resultat

Lag

Regler

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden