Hoppning
24 mars 2018 06:50

Träffsäkert: Tre hundradels sekund mellan dubbelsegrarens hästar

PricksäkerDå och då lyckas en ryttare rida in två hästar tätt efter varandra. I går var det Laura Renwick som hade två hästar i toppen med blott tre hundradelar av en sekund mellan dem.

Träffsäkert: Tre hundradels sekund mellan dubbelsegrarens hästar
Laura Renwick, här vid Global Champions Tour, med Bintang som kom tvåa mindre än ett ögonblick efter stallkompisen. Foto: Stefano Grasso

Den trestjärniga 1,45-klassen i Vilamoura, Portugal, fick en pricksäker vinnare bland de 80 ekipagen till start. Brittiska Laura Renwick red två hästar och såg till att bli etta med VDL Groep Alitta och tvåa med Bintang II – dessutom med nästan på pricken samma tid.

Alitta passerade mål på 27,58 och Bintang på 27,61. Laura Renwick fick ingen bonus för träffsäkerheten den här gången, men likväl runt totalt 110 000 kronor för placeringarna.

Något längre ner placerade sig Irma Karlsson två gånger om, som åtta med Starling 7 och som nummer 13 med Chacconu. Tävlingarna toppas med en Grand Prix 1,50 på söndag.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden