Sport
13 juli 2014 18:54

Tillbaka med besked

Körningen i Falsterbo är tillbaka och det med besked. 15 erfarna kuskar visade Falsterbopubliken att man inte behöver sitta på hästen, det går lika bra att sitta i en vagn bakom. Det blir lika spännande

Tillbaka med besked
Camilla Lind - lycklig kusk som kör ärevarv.

Startlistan var en bra blandning av dem som redan tillhör eliten och de som ”vill upp”.  Dagens uppgift var att tackla en kombinerad hinderbana med både koner och maratonhinder. Snabbt och felfritt naturligtvis.

Många fina körningar, inte minst av rutinerade Cecilia Qvarnström och lika rutinerade Sacramento som visar fortsatt god form. Emma Gustavsson med Windy Boy Rocket var i lika god form, en superduktig kusk som visar att den berömda återväxten finns även i körsporten.
– Det här är ju det bästa ekipaget, titta på den hästen, menade Mr Falsterbo själv, Jana Wannius om just Emma. Jana följde hela körtävlingen på nya Falsterbobanan med stort intresse.

När Marie Kahrle kom in med sin gelderländer Urbanus, tittade de flesta i publiken lite extra. Den här hästen har dragits med skador det senaste året men är nu tillbaka och gissa om han trivdes bland hindren i Falsterbo. Sedan är han ju extra flashig också och det gick hem med besked.
– Han tyckte det var kul att visa upp sig det var ju ett tag sedan sist, menade ständige groomen Karin Calming.

Sex ekipage gick till omkörning. Förutom Cicci, Marie och Emma även Camilla Lind, Ella Rylander och Maria Gometz.

Camilla såg ut som om hon bestämt sig för en seger här redan förra veckan. Store Disco Diamond galopperade på, vände snabbt och fick en supertid. Det skulle också visa sig att det var dagens segertid. Camilla slog hela gänget och gjorde världens lyckligaste ärevarv. Marie Kahrle tvåa, Cecilia Qvarnström trea, Ella Rylander fyra, Maria Gometz femma och sista placering till Emma Gustavsson.

Karolina Svärdh, körentusiast, har varit en av arrangörerna i den här tävlingen och med henne i spetsen delade man också ut några specialpriser till körfolk. Årets Eldsjäl blev Ulla Herner, Åsbos driftiga tävlingsledare, Årets ambassadör blev fyrspannskusken Fredrik Persson och priset Årets talangfulla ungdom gick till Oskar Mortensen.

Att körningen har kommit till Falsterbo Horse Show för att stanna var alla överens om, även Jana Wannius.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden