Sverige
31 mars 2021 09:10

Tillstånd för ridskola dras in – igen

DjurskyddNu är det formella felet som Länsstyrelsen Skåne gjorde förra året åtgärdat. Därmed dras tillståndet för en ridskola i Skåne in ännu en gång.

Tillstånd för ridskola dras in – igen
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Länsstyrelsen Skåne har haft synpunkter på ridskolans hästhållning i flera år. Det handlar om staket som varit trasiga, hagar som inte håller måttet, skaderisker för hästarna och bristande daglig tillsyn av hästarna.

I december 2020 drogs tillståndet för att driva ridskolan in, men beslutet överklagades till bland annat kammarrätten av personen som driver ridskolan.

Det handlade främst om ett formellt fel – att återkallandet av tillståndet var ställt till personen bakom ridskolan personligen i stället för till det bolag som personen driver ridskolan genom.

Upphävde beslutet

I februari i år upphävde kammarrätten länsstyrelsens beslut att dra in tillståndet för ridskolan.

Nu berättar Ystad Allehanda att Länsstyrelsen Skåne står fast vid sitt beslut och gör bedömningen att bristerna på ridskolan finns kvar. Därför har myndigheten på nytt beslutat att dra in tillståndet för ridskolan. Denna gång gäller beslutet både den aktuella personen och det bolag som driver ridskolan.

Vill fortsätta

Personen som driver ridskolan har i ett yttrande till länsstyrelsen skrivit att hen vill fortsätta driva verksamheten och att varken häst eller människa har kommit till skada under de år verksamheten har pågått.

Länsstyrelsen anser dock att personen vid flera kontroller har visat att ridskolan inte uppfyller  lagstiftningens krav för djurhållning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden