Dressyr
1 februari 2018 10:18

Tinne klättrar på världsrankningen

AvancerarBland de svenska dressyrryttarna är det Tinne Vilhelmson Silfvén som tar det största avancemanget när FEI släpper sin senaste världsrankning. Sex placeringar uppåt på listan placerar Tinne sig på fjortonde plats. Patrik Kittel ligger kvar som bästa svensk som nummer 10.

Tinne klättrar på världsrankningen
Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi avancerar på världsrankningen. Foto: Sara Hellner

Det är inga stora förändringar i toppen när FEI släpper sin senaste världsrankning i dressyr. Placeringarna 1-9 är oförändrade med Isabell Werth/Weihegold OLD i topp följd av Sönkte Rothenberger/Cosmo och därefter Isabell Werth igen på Emilio.

Patrik Kittel behåller sin åttonde plats med Deja och sin tolfte plats med Delaunay OLD, medans Therese Nilshagen får kliva ned ett pinnhål med Dante Weltino OLD och ligger på elfte plats på världsrankningen.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi tar däremot ett rejält kliv framåt i toppen. Förra månaden låg de på en tjugonde plats. Efter de många fina framgångarna i Wellington avancerar Tinne sex placeringar och lägger sig på plats 14.

Nederländernas Edward Gal trillar ur från topp-20 med Glock’s Voice, men gör däremot ett jätteskutt från plats 97 och får ändå stanna kvar på topp-20 genom att han hamnar på 18:e plats med Glock’s Zonik N.O.P.

FEI:s världsrankning i dressyr 2017-02-01 – 2018-01-31:

1. Isabell Werth/Weihegold OLD, Tyskland
2. Sönke Rothenberger/Cosmo 59, Tyskland
3. Isabell Werth/Emilio 107, Tyskland
4. Laura Graves/Verdades, USA
5. Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy, Danmark
6. Isabell Werth/Don Johnson FRH, Tyskland
7. Dorothee Schneider/Sanny Davis JR, Tyskland
8. Patrik Kittel/Deja, Sverige
9. Helen Langehanenberg/Damsey FRH, Tyskland
10. Jessica von Bredow-Werndl/Unee BB, Tyskland

Hela listan hittar du här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden