Hoppning
21 oktober 2019 15:57

Tjejerna dominerade i Billdal

Billdal Horse ShowDe unga tjejerna var på hugget i kvaltävlingarna vid Billdal Horse Show. Fanny Kullmyr, Cora Sidney Hirn och Rebecca HallbergFischer tog hand om en varsin kvalseger och kom ett steg närmare Gothenburg Horse Show. En av dem vann dessutom 1,50-klassen och guldrundan för hela tävlingen.

Fanny Kullmyr, Rebecca HallbergFischer och Cora Sidney Hirn var på hugget i Billdal (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm/Fredrik Jonsving

Billdals Ridklubbs elittävlingar Billdal Horse Show i helgen lockade stora startfält. Meetinget bjöd på kval i såväl Morgondagens vinnare och GHS Rider Cup, samt Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Ovanpå detta reds flera svårklasshoppningar och flera heat av ATG Riders League.

Morgondagens Vinnare

Vid Billdal Horse Show andra kvalet av Morgondagens Vinnare, där de 16 bäst placerade juniorekipagen efter sex kvaltävlingar får biljett till finalen vid Gothenburg Horse Show.

Kvalet går över 1,35-hinder och klassen med 45 startande ekipage reds under söndagen. Vann gjorde Fanny KullmyrCophana före Josephine Olsson/Royale Atlas T och Julie Carlberg/CCStud’s Fidelity.

På fjärde plats placerade sig Cornelia WallenborgManick, och det är detta ekipage som tar delad ledning i tabellen efter två omgångar – Cornelia och Manick kom på åttonde plats i premiäromgången vid Gävle Horse Show, och har därmed ridit ihop totalt 30 poäng. Nellie Stenvall och Cassian 7 har också 30 poäng efter att ha ridit hem sjätteplatser i såväl Gävle som Billdal.

Nästa kvalomgång av Morgondagens Vinnare rids vid Strömsholms RF vecka 46.

Regler Morgondagens Vinnare

GHS Young Rider Cup

Även andra kvaltävlingen av GHS Young Rider Cup reds vid Billdal Horse Show i helgen. Cupen består av sex kval i 1,45-klass, där de tio bästa YR-ekipagen efter kvalomgångarna får rida vid Gothenburg Horse Show nästa år.

I Billdal reds GHS-klassen på lördagen, och bland de 28 startande ekipagen vann Cora Sidney Hirn och Chaginue klassen som enda dubbelnollor. Fanny Blanck och Luxor L kom tvåa före Filippa EnmarkKing Kong van’t Valissenhof. Fanny Blanck går därmed upp i ledning i ligan eftersom hon och Luxor L vann föregående helgs kval vid Gävle Horse Show.

Nästa kvalomgång av GHS Young Rider Cup rids vid Strömsholms RF vecka 46.

Regler GHS Young Rider Cup

Lövsta Future Challenge Jumping U25

Billdal var även första omgången av säsongens Lövsta Future Challenge U25 Jumping. Cupen är öppen för ryttare mellan 16 och 25 år, och det är fem ekipage som får biljett till 2020 års upplaga av Gothenburg Horse Show. Ryttarna samlar poäng vid tre kvaltävlingar och de två ryttare med mest poäng efter de tre tävlingarna kvalificerar sig till GHS. Dessutom kan ytterligare tre U25-ekipage tas ut av Lövsta Future Challenge i samarbete med GHS och hoppningens landslagsledning.

Ryttarna samlar poäng i 1,45 och 1,50-klasser, och det var fyra sådana i Billdal. Bäst placerad av U25-ryttarna i fredagens 1,45 blev Hedda WallingEumosa som kom på femte plats. Klassen vanns av Jörgen LarssonCasillia. I lördagens ena 1,45 – som även var kvalklass för GHS Young Rider Cup – var Ottilia Lundgren och Melker af Herred bästa U25-ryttare med en sjätte plats. Klassen vanns som tidigare nämnts av Cora Sidney Hirn och Chaginue. Den andra 1,45-klassen vanns av Matilda PetterssonHead over Hills, och bästa U25-ryttare blev här Rebecca HallbergFischerChilli Cat.

Ad184697-6c7f-456b-a8f8-c8ab0a643a52
Rebecca HallbergFischer och Chili Cat hade ett lyckat meeting i Billdal. Foto: Veronica Hallberg Fischer

I den avslutande GP-hoppningen över 1,50-hinder blev det U25-ryttaren Rebecca HallbergFischer som tog hem segern bland de 37 startande ekipagen. Med det vann hon inte bara 30 000 kronor i prispengar tillsammans med Chilli Cat, Rebecca tog också hand om ledningen i Lövsta Future Challenge Jumping U25 efter första kvaltävlingens fyra klasser. Totalt 45 poäng red Rebecca ihop i Billdal, tvåa ligger Sissela Smith som kom tvåa i 1,50 och placerade sig på en tionde plats i lördagens ena 1,45.

Ovanpå detta bör nämnas att Rebecca HallbergFischer även vann meetingets guldrunda och belönades med såväl en resa till Österrike och ett julbord.

Nästa kvalomgång i Lövsta Future Challenge rids vid Flyinge Hästsportklubb 21-24 november.