Hoppning
6 oktober 2016 11:36

Topphästar byter ägare

Det rör sig på hästfronten. Nu finns nya ägare och ryttare på etablerade topphästar att se fram mot.

Amerikanskan Reed Kessler har sålt sin OS-partner från London 2012 – Cylana (sto, f.-02 e. Skippy II-Darco). Ny ryttare är 20-åriga Cloe Hymowitz, en elev till Reeds lagkamrat Brianne Goutal.

Hästhandlaren Axel Verlooy har köpt Caruso 472 (val, f-06 e. Cornet Obolensky-Primero). Caruso har bland annat ridits av världsettan Christian Ahlmann och ekipaget vann bland annat en 1.50-hoppning vid GCT-tävlingarna i Monaco tidigare i somras.

Om det blir en ny häst till sonen Jos Verlooy eller om det är någon annan i Stall Verlooy som tar över tyglarna återstår dock att se.

Inte ny ägare, men väl ny ryttare blir det på Citizenguard Taalex (hingst, f-04 e. Tangelo van de Zuuthoeve-Alexis Z). Under ett år har hingsten ridits av Gregory Wathelet, men nu flyttas till Rodrigo Pessoa i stället. Ett beslut som skett i samförstånd mellan de båda ryttarna och ägarna, enligt equnews.com.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden