Avel
15 augusti 2022 17:11

Topphingsten Cantona TN är död

Plötsligt dödCantona TN var ett riktigt framtidslöfte, men nu finns han inte mer. Hingsten avled till följd av bristning i magsäcken.

Topphingsten Cantona TN är död
Cantona Tn och Zoï Snells. Foto: Kim C Lundin

Cantona TN (f -13 e Codex One-Caretano Z) har stått i Nederländerna hos Team Nijhof. Men nu meddelar stuteriet att den nioåriga hingsten gått bort. Akut bristning i magsäcken är orsaken, enligt en nederländsk webbtidning.

Hingsten skulle ha tävlat med Kars Bonhof i sadeln i CSIO5* nästa vecka. Cantonas äldsta avkommor är tre år och det har gått bra för dem vid unghästbedömningar, meddelar stuteriet.

”Oväntat var vi tvungna att säga adjö till vår framtida stjärna Cantona TN. Den vackraste och snällaste hingsten i vårt stall finns inte mer”, skriver Nijhof på sin hemsida.

I Sverige har hingsten varit tillgänglig hos Eklunda Stuteri, som också varit delägare. Läs mer om hingsten på Eklundas hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden