Hoppning
11 oktober 2020 19:54

Topplagen höll ställningarna – finalklart i Södra zonen

FinalklaraSamma lag som toppade under lördagen höll ställningarna även i söndagens avgörande omgång i Södra zonen. Det blev Skyrup, Österlen och Flyinge som tog finalbiljetterna till lag-SM. Segerintervjun stod ponnyryttaren Lilly Smith för. Se klippet när hon analyserar dagens ritt med pappa Olof Smith här.

Topplagen höll ställningarna – finalklart i Södra zonen
Olof Smith och Etalon Lux N std för en av dagens lagnollor (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Det var ombytta roller i toppen när den avgörande omgången reds i Södra zonen i Folksam Elitallsvenska hos Lunds Ryttarförening under söndagen. Skyrup Country Club Ryttarförening som vann lördagens omgång bytte plats med Österlens Ridklubb som fick kliva upp på pallen istället. Skyrup var visserligen snabbast men fick med sig ett nedslag. Återigen hängde det på Jüri Sokolovski som tycks ha nerver av stål.

Medan Skyrup gick ut med samma laguppställning som i lördagens omgång, hade Österlen bytt ut två ryttare och hade nu med sig Evelin Lavén och Easy Q och Olof Smith med Etalon Lux. Tre nollor på raken gjorde att Shane Carey till och med kunde avstå från sin start.

”Den eviga trean” var Flyinge Hästsportklubb som gick i mål på totalt åtta fel. Flyinge hade också bytt ut två ryttare och söndagens lag var i princip en familjeaffär med Fredrik Jönsson i sadeln på Ice, Piia Pantsu-Jönsson med Fanessa samt sonen Emil Jönsson med Be Special. Med på ett hörn var även Beata HermelinCrimson. Värt att notera är att childrenryttaren Emil Jönsson stått för stadiga dubbelnollor i bägge omgångarna.

Klara för lag-SM på Strömsholm vecka 47 är således Skyrup Country Club Ryttarförening, Österlens Ridklubb och Flyinge Hästsportklubb.

Bästa segerintervjun hittade vi på Instagram, där ponnyryttaren Lilly Smith intervjuar pappa Olof Smith efter söndagens eleganta seger.

Resultatlistor Lund.

Fotnot: Under söndagskvällen avgörs även vilka tre lag som går vidare i Västra zonen. Den klassen är dock inte avslutad när den här artikeln skrivs.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden