Världen
26 mars 2022 13:11

Toppryttare stöttar Ukraina genom auktion

InsamlingFlera kända världsryttare och uppfödare har gått samman och ordnar en auktion där intäkterna går till det krigsdrabbade Ukraina. Det går bland annat att lägga ett bud på träningar för USA:s stjärnor McLain Ward och Jessica Springsteen eller brittiske legendaren John Whitaker.

Toppryttare stöttar Ukraina genom auktion
Brasiliens Marlon Modolo Zanotelli bidrar till auktionen. Här med sin svenska fru Angelica Augustsson Zanotelli. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det är i ett pressmeddelande från auktionsarrangören där det berättas om auktionen där flera av ridportens största namn har gått samman för att stötta krigets offer i Ukraina.

Det handlar om över 40 auktionsobjekt, till exempel en ridlektion för hoppryttarna McLain Ward, Jessica Springsteen, John Whitaker, Marlon Zanotelli eller regerande Europamästaren Martin Fuchs.

Gregory Wathelet och Daniel Deusser auktionerar ut utrustning och det går också att lägga bud på semin av några hingstar, bland annat Taloubet Z.

Pengarna från auktioner går till två utvalda välgörenhetsorganisationer. Auktionen är igång och avslutas den 31 mars.

Här finns hela auktionen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden