Fälttävlan
8 maj 2020 06:25

Toppryttarna rider virtuellt Badminton

NytänkOm det inte vore för coronapandemin så skulle anrika Badminton Horse Trials pågå i Storbritannien just nu - en av världens få femstjärniga fälttävlan. Men inget är ju som vanligt och därför arrangeras nu en annan version av tävlingen, online.

Toppryttarna rider virtuellt Badminton
Oliver Townend och Ballaghmor Class, tvåor i förra årets tävling, över ett klassiskt Badminton-hinder. Foto: Kit Houghton/Badminton Horse Trials

Online-tävlingen följer samma upplägg som den fysiska skulle ha gjort, där onsdagen innehöll veterinärbesiktning och torsdagen var första dressyrdag. Dressyren fortsätter idag fredag, medan lördag innebär terräng och söndag hoppning. Enligt arrangören så är ritterna filmade på ryttarnas hemmaplan i förväg, men sänds nu online samtidigt som de kommenteras och bedöms av dressyrdomare.

Bland toppryttarna som deltar finns William Fox-Pitt, Boyd Martin, Gemma Tattersall och Laura Collett. Ludwig Svennerstål fanns med i startlistan men är struken.

Läs mer om tävlingen

Följ dressyren online

Här kan du se höjdpunkter från tidigare års Badminton

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden