Körning
24 september 2018 17:03

Totalseger för Cecilia Qvarnström

VinslövCecilia Qvarnström och Bambillini. Är det ekipaget som har en framtid i de stora sammanhangen? Kraften finns, talangen och erfarenheten likaså. I år har de tävlat i medelsvår klass, nästa år är det svår som gäller. Och sedan? Det ser mycket lovande ut. I helgen blev det ännu en totalseger.

Totalseger för Cecilia Qvarnström
Cecilia Qvarnström - suverän segrare i medelsvår klass med Bambillini. Foto: Eva Österlund

Veteraner, VM-ekipage, ungdomar och debutanter. Körtävlingen i Vinslöv i helgen hade allt. Från hästar och ponnyer som gjort det här förut till dem som till exempel upplevde vattenhindret som maratondagens värsta skräck.

I den medelsvåra klassen för häst kom sju ekipage till start. Här kopplade alltså Cecilia Qvarnström greppet direkt med seger i dressyr före tvåan, VM-kollegan från förr, Carina Ekenberg med Edeling och trean Kajsa Björnsdotter med There she is.

Kajsa Björnsdotter i vattenhindret - mot en tredjeplats i medelsvår klass.
Kajsa Björnsdotter i vattenhindret – mot en tredjeplats i medelsvår klass. Foto: Eva Österlund

Vinslöv har ju gamla anor som arrangör av körtävlingar på hög nivå. Men det är ju faktiskt tjugo år sedan sist. Nostalgin stod högt i tak bland de lite äldre besökarna, inte minst när de hittade ett av SM-hindren från förr.

Miljön i Vinslöv är riktigt fin och föreningen har de senaste åren satsat mest på fälttävlan. Fälttävlanshindren var också på flera håll finurligt anpassade till körningen. En kombination av gammalt och nytt med ett rejält vattenhinder.

Nära att tappa ledningen

Och i maratonhindren var det nära att Cecilia och hennes Bambillini hade tappat sin ledning. De var fyra i momentet medan Carina som var tvåa här la sig hack i häl.

Snabbt gick också Johny Sjödin som köpt ny ponny med VM-erfarenhet, dvs Karin Söderqvists Why me. En ponny som är van att gå fort och visade det även med ny kusk vid tömmarna. De vann maraton!
–  Jag får nog köra lite fortare i framtiden, konstaterade Cecilia Qvarnström, som dock var felfri i precisionskörningen och därmed totalsegrare ännu en gång.

Annette Jönsson på väg mot seger i den svåra hästklassen. Groom är Paul Mowbray.
Annette Jönsson på väg mot seger i den svåra hästklassen. Groom är Paul Mowbray. Foto: Eva Österlund

I svår klass för häst startade Annette Jönsson med två hästar – Bianca och Brendo.

Annette har höga ambitioner med sitt tävlande, hon har fina hästar, satsar även internationellt, tränar för erfarne Paul Mowbray. Nu börjar denna satsaning ge lite tillbaka, hon vann klassen med sin ena häst och var fyra med häst nummer två.

Fredrik Persson testade nya fyrspannshästar i Vinslöv.
Fredrik Persson testade nya fyrspannshästar i Vinslöv. Foto: Eva Österlund

Persson och Olin testade nya hästar

Två fyrspann kom också till Vinslöv, Fredrik Persson körde alla tre momenten medan Axel Olin avstod maratonkörninmgen. Båda kuskarna testade nya hästar, det finns alltså hopp för att svensk fyrspannskörning inte är stendöd.

Victoria Persson och Calle i ett av Vinslövs gamla SM-körhinder.
Victoria Persson och Calle i ett av Vinslövs gamla SM-körhinder. Foto: Eva Österlund

Fredrik var, förutom att köra själv, hårt upptagen med att coacha dottern Victoria som nu tagit över Johanna Nilssons erfarne new forestponny, Calle.

Victoria var fokuserad och Calle var glad – en härlig kombination som säkert ger god utdelning i framtiden. Vann den här LA-klassen gjorde just Johanna Nilsson med fine Stackarps Jalisco – ett superlöfte. Tvåa var Lars-Peter Holmlund med nya ponnyn Sir Eton och trea Christina Aronsson med Lojsta Safir.

Körfamiljen Toresson var som vanligt flitiga på banorna. Agneta Toresson debuterade i clear round med Stallargårdens Caliber och vann och Ebbe Torsson var inte sämre i lätt A som han vann med Livigno.

Överlag många fina körningar på denna klassiska körmark. Det blir förhoppningsvis en fortsättning.

Emma Gustavsson är på gång rejält. Seger med god marginal i Vinslöv med Artemis - en ponny för framtiden!
Emma Gustavsson är på gång rejält. Seger med god marginal i Vinslöv med Artemis – en ponny för framtiden! Foto: Eva Österlund
Maria Johansson med sitt tuffa par av riktigt fina och erfarna russar. Seger i parklassen för ponnyer
Maria Johansson med sitt tuffa par av riktigt fina och erfarna russar. Seger i parklassen för ponnyer. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-