Dressyr
9 februari 2017 11:10

Totilas avkommor imponerar

Om årgångsklasserna i Holland ger en fingervisning om vad som dyker upp från KWPN till unghäst-VM i augusti så stavas fadern Totilas. Det blev storslam för sönerna.

Totilas avkommor imponerar
De 5-åriga Totilas-sönerna Total U.S och Trafalgar med Dinja van Liere och Mareike van der Putten i sadeln.

I Holland och i Tyskland så pratas det mycket om Totilas-avkommorna och deras ridbarhet. I hingstklasserna på KWPN Stallion Show för 5- och 6-åriga hingstar var det lite av ett storslam i utdelning.

Bland 5-åringarna så segrade Mareike van der Putten, beridare i Glock-stallet, på 5- Trafalgar. Hon tog även totalsegern i serien för 6-åriga hingstar på Glock’s Toto Jr. På pallplats var Total U.S och Governor i varsin klass. Fyra av sex topplaceringar till Totilas-avkommor, unghäst-VM nästa stopp. De visade alla upp en härlig galopp, uppförsbacke med mycket gest.


Trafalgar (DSP f -12 e Totilas-Lord Loxley I) är uppfödd av Neustadt (Dosse)-stuteriet.  Mormor är helsyster till legendariska stoet Poetin (DSP f -97 e Sandro Hit-Brentano II). Han fick 82 poäng på sitt flerdagarsprov 2015.


Total U.S (Hann f -12 e Totilas-Sir Donnerhall I) har släktingar med Grand Prix resultat genom Swagman 2. Han rids av Dinja van Liere och fick hela 86,5 på sitt flerdagarsprov 2015 med bland annat 9 för galopp ich ridbarhet.


Glock’s Toto Jr (Hann f -11 e Totilas-Desperados FRH) är Edward Gals personlige favorit. Han är släkt med godkände Decurio via mormor. Han fick fina 86 poäng i sitt flerdagarsprov 2014.


Governor (KWPN f – 11 e Totilas-Orleans) är undan stoet Orleans, en helsyster till Parzival som är Adelinde Cornelissens mästerskapshäst. Det är också Adelinde som förvaltat hingsten med en femteplats i unghäst-VM 2016. Governor hade 85,5 på sitt flerdagarsprov 2014.

Resultat 5-åringar
Resultat 6-åringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden