Dressyr
11 oktober 2016 18:18

Toy Story pensionerad

Patrik Kittel har pensionerat Toy Story. Lite tidigare än planerat men inte desto mindre välförtjänt skriver Patrik på sin hemsida.

Toy Story pensionerad
Patrik Kittel och Toy Story på EM i Herning 2013. Roland Thunholm

Toy överträffade alla våra förväntningar. Han köptes inledningsvis till min fru Lyndal, var hennes andra GP-häst och tävlade framgångsrikt på nationell nivå.

Det stora kraftpaketet var ändå inte den bästa lösningen för Lyndal så med support från hennes föräldrar blev Toy en häst för mig. Vi vann två SM-guld, representerade Sverige på EM i Herning, vann flera världscupklasser och fanns under lång tid bland Topp 30 i världen.

Efter att Toy haft problem med matsmältning och vikt valde vi att avstå tävlandet under en tid och låta honom leva utomhus med kompisar och gräs. Tyvärr kom han aldrig tillbaka till sitt gamla jag och med tungt hjärta har vi, för hans bästa, beslutat att låta honom gå i pension.

Toy har alltid varit större än livet med egna idéer och att rida honom var alltid förenat med överraskningar och däför älskar jag honom så mycket. När Toy kom in på tävlingsarenan fanns ingen som försökte så mycket som han. Toy ville alltid göra rätt och älskade uppmärksamheten, växte med självförtroende och stolthet och ju mer publik desto bättre. Han är alltid pratsam och hälsar alltid när vi kommer in i stallet oavsett tid. Han är den stora jätten med den milda själen.

Nu ska Toy få göra sällskap med våra andra, äldre GP-hästar som gjort så mycket för mig och Lyndal och som förtjänar ett lyckligt pensionärsliv – Pasteur, Potifar, Scandic och Weltspiel.

Så skriver Patrik Kittel på sin hemsida om Toy Story (SWB val f -00 e Come Back II-Concorde, uppf Marie och Olle Bjernick).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-