Sportnytt
5 januari 2018 06:30

Träffa voltigören Sandra Anderberg

VoltigeSandra Anderberg är den första svensken som har kvalat in till världscupen i voltige. Nu har SVT träffat henne och gjort ett reportage som du kan se här.

Träffa voltigören Sandra Anderberg
Sandra Anderberg har träffat SVT Sport inför världscupen i voltige.

Sandra Anderberg var gymnast och ryttare som liten och därifrån var steget till voltige inte så stort. Nu tillhör hon världseliten och är den första svensken som har kvalat in till världscupen.

I ett reportage i SVT berättar hon om vad hästarna betyder för henne och visar delar av sitt program.
– Jag hade ju inte räknat med att kvala in men så hade jag en vinst i Finland som gjorde att jag fick väldigt många poäng. Jag klättrade på rankingen och så kom det ett mejl. Jag trodde inte på det först. Jag ringde till och med min tränare för att kolla om det var sant, säger Sandra Anderberg till SVT.

Hennes första världscupstävlingen gick bra med en sjätteplats på en häst hon aldrig tidigare tävlat med. Nu laddar hon upp inför nästa världscuptävling i slutet av januari.

Se SVT:s reportage nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden