Fälttävlan
23 december 2017 14:48

Tre fälttävlansryttare testade positivt för amfetamin

DrogerTre amerikanska toppryttare är avstängda enligt dopningsreglementet för människor. Alla tre lämnade prover som innehöll amfetamin i samband med en tävling i november.

Tre fälttävlansryttare testade positivt för amfetamin
Det var i samband med en tävling i november som de tre ryttarna lämnade positiva dopningsprover. Foto: Roland Thunholm

Det är Hannah Sue Burnett, Jennie Brannigan och Alyssa Phillips som har stängts av från internationellt tävlande från den 21 december. Detta efter att prover tagna på dem alla tre i samband med den trestjärniga tävlingen i Ocala, Florida, i november, innehöll amfetamin. Alyssa Phillips prov innehöll också canrenone och Jennie Brannigans prov  methylphenidate och ritalinic acid.

Alla dessa substanser är förbjudna enligt det enligt internationella dopningsreglementet för människor. De tre ryttarna är avstängda i väntan på att resultatet av B-provet ska komma och deras ärende ska också tas upp av Internationella Ridsportförbundets tribunal. Det här berättar Internationella Ridsportförbundet, FEI, på sin webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden