Ponny
22 november 2014 17:24

Tre finalsegrare i SRT Pony

Mathilda Bohlin, Emma Haag och Klara Mattsson. Det är premiärsegrarna i nya Swedish Riders Trophy Pony.

Finalerna som avgjordes på Flyinge gick över Medelsvår B-hinder, som för kategori B innebär en meter höga hinder som i kategori C och D blir 1,10- respektive 1,20-höjder.

I kategori B, som fick sex felfria till omhoppning, var Mathilda Bohlin och den Tysklandfödda Stella Luna (sto f -99 e Molenhorn´s Pasja-Brunteeichen-Manolito), som förra helgen vann SM-guld, drygt två och en halv sekund bättre än Cora Hirn/Munsboro Camelot, färsk mästare i Stil-SM, bland fyra dubbelnollor.

Tre dubbelnollor och betydligt mindre marginal i kategori C, där Emma Haag med Steel Flight (val f -03 imp Irland) bara var 0,37 sekund före Tom Svitzer/Snow Flake.

I kategori D behövde Klara Mattsson inte ta ut irländskan Attyrory Lass (sto f -05)  i en oviss omhoppning eftersom de var ensamma om nollan i grundomgången.

Det stora priset  – en resa för två till världscuptävlingarna på Olympia i London – för bästa stil i finalen gick till Philip Svitzer på B -ponnyn Golden Star.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-