Hoppning
9 december 2019 09:01

Tre fransmän på pallen i Paris

Longines MastersSöndagens Grand Prix i Paris blev en fransk uppgörelse. Sex ryttare gick till omhoppning, varav fyra från Franrike. Fransmännen satsade allt i den hårfina slutstriden och det blev till slut en fransk trio som fick kliva upp på pallen.

Tre fransmän på pallen i Paris
Simon Delestre och Hermès Ryan (arkivbild). Arkivbild: FEI/Christophe Tanière

Elfte upplagan av Longines Masters of Paris blev en fransk fullträff gånger tre på arenan Salon du Cheval of Paris under söndagen.

Sex ryttare gick till omhoppning. Förutom tre fransmän och en fransyska tog sig även irländaren Darragh Kenny och tysken Christian Ahlmann vidare i det starka startfältet med bland annat Steve Guerdat och Martin Fuchs.

Banan var även den byggd av en fransman, Grégory Bodo, som prisades av ryttarna. ”Banan var intressant och felen uppstod överallt”, sa Kevin Staut i samband med presskonferensen efteråt.

”Grégory gjorde ett mycket bra jobb med att tvinga ryttarna att rida framåt, vilket är grundläggande i vår sport”, fortsatte Kevin Staut och tillade att han samtidigt utmanade sina konkurrenter genom att lägga till två svängar.

Roger-Yves Bost insåg vid bangången att det skulle bli en hård kamp och en uppgörelse mellan de allra bästa. ”Jag var tvungen att riskera allt och ta bort flera galoppsprång”, sa han på presskonferensen och tillade att han inte hade ridit så många snabba omhoppningar på sin häst Sangria du Coty som verkligen levererade.

Hermès Ryan är naturligt snabb. Jag vann faktiskt på marken och höll min plan när det kom till de relaterade distanserna, men jag vände väldigt snabbt. Detta var en stor Grand Prix”, sa slutligen Simon Delestre som hade fördelen av att gå ut sist i omhoppningen.

Det blev alltså ett historiskt resultat med Simon Delestre och Hermès Ryan högst upp på pallen, Kevin Staut och For Joy van’t Zorgvliet HDC som tvåa och Roger-Yves Bost och Sangria du Coty som trea i Longines Grand Prix of Paris.

Fyra blev Darragh Kenny med Classic Dream, Félicie Bertrand och Sultane des Ibis slutade femma och Christian Ahlmann plockade hem sjätteplatsen med Take A Chance On Me Z.

Inga svenskar fanns med i startfältet.

Här är hela resultatlistan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden