Ponny
1 oktober 2018 11:49

Tredje raka segern för Täby Ryttarsällskap – klara för final

ElitserienPonnyallsvenskans elitserie i dressyr har tuffat på under hösten. I helgen reds sista omgången i Zon Central där Täby Ryttarsällskap tog sin tredje raka seger och är klara för final. Med till finalen från Zon Central följer Stora Wäsby Fältrittklubb.

Tredje raka segern för Täby Ryttarsällskap – klara för final
Täby Ryttarsällskap är klara för riksfinal efter tre raka segrar. På bilden syns Nicole Crona på Voyager 2, Emma Sarkia, Valdy Nordling-Funch på Moflos Variant, Filippa Eriksson Settergren på Dunedaine MW och Moa Pålsson på Rosdala Poseidon. Foto: Privat.

Vid Täby Ryttarsällskaps regionala dressyrtävlingar under helgen tog hemmalaget sin tredje raka seger i Ponnyallsvenskans elitserie och är därmed klara för final. I vinnarlaget ingick Emma Sarkia/Nia Domo’s Gordon, Valdy Nordling-Fuchs/Moflos Variant, Nicole Crona/Voyager 2, Moa Pålsson/Rosdala Poseidon och Filippa Eriksson Settergren/Dunedaine MW. Med till final från Zon Central följer Stora Wäsby Fältrittklubb efter en andraplats och två tredjeplatser.

Resultat Täby Ryttarsällskap

Zon Syd

I helgen reds även andra omgången i division Syd hos Malmö Ridklubb. Ronneby Ryttarförening tog sin andra seger på raken och har lagt sig i en stark tätposition inför sista omgången. I Ronnebys vinnarlag ingick Maja Hansson/Moravikens Comet, Saga Sjölin/Majans Quincy, Elin Hansson/Luc, Emilia Jönsson/Gullabos Heaven och Matilda Larsson/Charlie Brown. Helsingborgs Fältrittklubb tog andraplatsen vilket de även gjorde i första omgången, och ligger därmed på en stark andraplats i totalen inför sista omgången i Lund om två veckor.

Resultat Malmö Ridklubb

Zon Väst

Zon Väst har ridit två omgångar. En betryggande ledning har Särö Ryttarförening med två segrar på raken. Andraplatsen delas av flera lag och sista omgången rids i Spekeröd till helgen.

Zon Mitt

Bergs Hästklubb har två segrar bakom sig i Zon Mitt och Vetlandaortens Ryttarförening har två andraplatser. Dessa två lag ligger i topp när sista omgången rids hos RS Grums/Knöppelåsen i helgen, och här är det fortfarande helt öppet vilka två lag som går till final även om Bergs och Vetlanda ligger mycket bra till.

Zon Nord

I Zon Nord har Hudiksvalls Rid & Ponnyklubb vunnit två omgångar och är klara för final. Tredje och sista omgången rids i Gävle till helgen, och där är det mycket jämnt mellan alla de övriga lagen så det är helt öppet vilket som blir det andra laget till final.

Riksfinalen rids hos Nordhallands Ridklubb 20-21 oktober.

Regler ponnyallsvenskans elitserie

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden