Distansritt
12 september 2020 09:26

Trestjärnig seger till Sara Henriksson

PrestationRegerande svenska mästaren Sara Henriksson slog under fredagen till med seger i den trestjärniga distansritten i polska Kliczkow.

Trestjärnig seger till Sara Henriksson
Sara Henriksson och Woo Boo Doo gick i mål på tiden 10:09:48. Foto: Svenska Ridsportförbundet/Frida Westlund

Årets svenska mästare i distansritt Sara Henriksson och 9-åriga Woo Boo Doo vann på fredagen en internationell distansritt i Kliczkow i västra Polen. Det var Sara Henrikssons sjätte raka internationella seger. Denna gången på VM-distansen 160 km som reds i fem slingor.

Sara Henriksson red länge lite avvaktande bakom ledarduon och slog till på sista sträckans 20 km. Slutligen gick hon i mål dryga minuten före tvåan och trean, de estländska ryttarna Brenda Prants och Lilian Schönberg.

– Tävlingen gick mycket bra. Sara la upp ritten perfekt och hästen var pigg i mål. Woo Boo Doo är bara nio år och ett riktigt framtidslöfte, säger landslagsledaren Mia Svensson till Svenska Ridsportförbundet.

Under lördagen rids de två- och enstjärniga tävlingarna över 120 respektive 100 km. Tävlingarna går att följa i appen Yamamah.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden