Dressyr, Ponny
6 juli 2020 20:00
Ridsportplus

Trippel för Lovisa Adamsson vid Gripens välplanerade tävlingar

PonnydressyrDet blev tre segrar och en andraplats för Lovisa Adamsson i mästerskapsprogrammet när Gripens Ryttarförening arrangerade ponnydressyr i helgen.  Arrangemanget genomfördes under noggrann kontroll. ”Det finns absolut saker att ta med sig när det gäller tävlingar även i framtiden”, säger projektledare Carolina Mörk.

Lovisa Adamsson och Adrenalin vid en tidigare tävling. Foto: Paulina Otsjö

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tre segrar på tre starter blev det för Lovisa Adamsson från Djursholms Ridklubb och C-ponnyn Adrenalin, som toppade med att sätta 70,496 procent i söndagens FEI mästerskapsprogram. Ekipaget vann därmed tävlingarnas nationella cup för kategori C.

I fredagens FEI-klass blev det dessutom en andraplats tillsammans med My Rhiannon.

I kategori D var Ida-Maria Tanner från Eskilstunaortens RF mest framgångsrik under helgen, med en seger och en andraplats tillsammans med Brännornas Aida.

I kategori B var det Hanna Järvinder och Guld från Hudiksvalls Rid- och ponnyklubb som tog hem den nationella cupen, efter seger i Lätt A:4 och Lätt A:PO.

Fick skotta vatten

Tävlingarna fick sin beskärda del av regn och rusk, berättar projektledaren Carolina Mörk.
    − Lördagen började med att vi fick skotta bort vatten från banan, och vi erbjöd ekipagen i den inledande klassen pengarna tillbaka, men alla ville starta, berättar hon.

Åtgärderna för att undvika folksamlingar var noggrant planerade.
    − Vi hade delat in tävlingsplatsen i olika zoner, som parkering, framridning, stallbacke och tävlingsbana, och i varje zon fanns en vakt som såg över flödet och räknade antalet personer.

Många noterade hur lugnt det blev i stallarna.

− Vi skötte också utfodringen till de uppstallade ponnyerna, och ägarna fick bara komma på bestämda tider, tidigast 06.30 på morgonen och senast 20.30 på kvällen.
    − Många noterade hur lugnt det blev i stallarna på det sättet, så det är absolut en idé att ta med sig även till andra tävlingar, säger Carolina Mörk.