Sportnytt
22 juni 2023 05:50

Trippla Nations Cup i midsommar – hopplaget rider för finalbiljett

MidsommartävlingarVid sidan av sillen och midsommardansen blir det trippla Nations Cup i helgen. Här hittar du allt du behöver veta för att följa de blågula ryttarna i hoppning, dressyr och fälttävlan.

Trippla Nations Cup i midsommar – hopplaget rider för finalbiljett
Marcus Westergren har visat fin form och rider nu i Deauville. Foto: Roland Thunholm

Det är Nations Cup i fälttävlan, dressyr och hoppning i helgen. För den blågula hopptruppen är det extra skarpt läge i semifinalen i Longines EEF Series i franska Deauville. Här rider Marcus Westergren, Erica Swartz, Alice Tapper, Irma Karlsson och Amanda Landeblad med målet att ta Sverige till finalen i Warsawa 14-17 september.

– Det är ryttare med bra form och bra resultat i ryggen. Det är en viktig tävling för oss och vi vill gärna gå till final och göra en nationshoppning till, säger den assisterande förbundskaptenen Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson till Svenska Ridsportförbundet.

Motståndare är bland andra Polen, Irland, Belgien, Danmark och Frankrike och de fem bästa lagen får finalbiljetterna.
– Det blir tufft så det räcker. Vi ska göra vårt bästa för att vara topp fem, och allra helst ”number one”, säger Ancan.

Man får hålla sig på mattan och jobba på för man är inte bättre än sin sista start.

Marcus Westergren

Marcus Westergren är en av lagets mest formstarka ryttare. Tillsammans med Fellaini de Liebri hade han endast Nicola Philippaerts, Jens Fredricson och Henrik von Eckerman framför sig i resultatlistan när prestigefyllda Rolex Grand Prix i La Baule nyligen summerades.

– Det var så klart fantastiskt och självförtroendet är jättebra, men man får varken bli övermodig eller bekväm. Man får hålla sig på mattan och jobba på för man är inte bättre än sin sista start, säger Marcus Westergren till Svenska Ridsportförbundet.

Nationshoppningen äger rum på självaste midsommarafton.

Start- och resultatlistor Deauville
Livesändning

Nations Cup i dressyr inleds idag

I Rotterdam blir det i sin tur fyrstjärnig dressyr och Nations Cup med Tinne Vilhelmson Silfvén, Caroline Darcourt, Emma Jönsson och Marina Mattsson på plats.

Grand Prix rids idag torsdag, och fortsätter med Specialen och kür på lördag eftermiddag och kväll.

Svenska starttider Grand Prix torsdag
Marina Mattsson/Helix 9.54
Emma Jönsson/Gerion 10.57
Tinne Vilhelmson Silfvén/Devanto 12.15
Caroline Darcourt/Lord Django 13.18

Start- och resultatlistor Rotterdam
Livesändning

Nations Cup i fälttävlan

Samtidigt är polska Strzegom Horse Trials värd för fyrstjärniga fälttävlansklasser med Nations Cup. Pontus Hugosson, Lina Forsberg, Aria Ramkali och Frida Andersén ingår i det svenska laget, som rider sin dressyr i morgon fredag.

Start- och resultatlistor Strzegom
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden