Fälttävlan
20 juni 2023 14:57
Ridsportplus

Frida Andersén tillbaka till Aachen

InternationelltFör tio år sedan fick hon sitt internationella genombrott vid stortävlingarna i tyska Aachen tillsammans med Herta. Nu åker Frida Andersén tillbaka som enda svensk i starfältet. "Den här gången ska jag försöka njuta mer," säger hon.

Frida Andersén tillbaka till Aachen
Frida Andersén och Box Leo vid VM 2022. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var tillsammans med familjeuppfödningen Herta (SWB sto f 2002 e Cortus-Krius xx, uppf/äg Anderséns fälttävlanscentrum) och Frida Andersén defilerade genom terrängen i Aachen 2013.

Jag ska försöka att göra en repris på 2013.

Frida Andersén.

Uppvisningen blev starten på en framgångsrik karriär för ekipaget. 2013 ingick ekipaget i svenska silverlaget i Malmö 2013 och senare samma år fick ryttaren Ridsports utmärkelse Årets komet och Herta blev Årets häst.
– Jag fattade inte riktigt hur stort det var då, men det har jag förstått i efterhand. Hela det året efter det flöt bara på.

Nästa vecka åker hon tillbaka till stortävlingen som enda svensk som har fått plats på startlistan i terrängen. Det är första gången hon är tillbaka i Aachen sedan succén 2013.
– Jag ska försöka att njuta lite extra den här gången, säger hon.

VM-hästen

Det blir VM-hästen Box Leo (SWB val f 2010 e Jaguar Mail-Quite Easy, uppf/äg Therese Örup) som följer med till Aachen.

– Han har utvecklats mycket i dressyren. Jag har trimmat på och även börjat rida honom med kandar. Det fungerar jättebra utom när han kommer in på en arena. Så jag har gått tillbaka till träns igen, men hoppas att det kan falla plats.

Innan det bär av till tyska Aachen på tisdag ska Frida Andersén hinna med att rida Nations Cup i polska Strzegom, då med Stonehavens Baby Blue, denna helg.

Svenska laget

Övriga i det svenska laget i Nations Cup är Lina Forsberg, Pontus Hugosson och Aria Ramkali.

Tävlingarna i Aachen smyger igång redan den här helgen. Fälttävlan rids nästa helg med dressyr på fredagen, hoppning på lördagen och terräng på söndagen.
– Jag ska försöka att göra en repris på 2013, säger Frida Andersén.

Webbplats, Aachen

21-25 juni Strzegom, Polen, Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden