Hoppning
5 november 2017 19:54

Triss för Nicole Persson i 1,50-1,55

ToppenhelgNicole Persson red till sig trestjärniga placeringar på löpande band under helgen i 1,50-1,55. ”Hästarna är i väldigt bra form” konstaterar en nöjd Nicole som troligen firar med en söndagsmiddag med sin pappa.

Triss för Nicole Persson i 1,50-1,55
Nicole Persson placerade sig tre gånger om i stora rundan. Arkivbild: Lottapictures

Nicole Persson har spenderat veckoslutet på den trestjärniga tävlingen i tyska Oldenburg och det gav prima utslag. Facit i tävlingens högsta klasser för Nicole blev en niondeplats med Balounito i 1,50, en tredjeplats med Sagolda i 1,50 och slutligen ännu en tredjeplats med Balounito – då i högsta klassen Grand Prix 1,55.

– Det är klart man hade kunnat vinna, men jag är jättenöjd med båda hästarna efter att ha varit placerad i alla tre klasser i stora rundan. Hästarna är i väldigt bra form nu. För två veckor sedan var vi på en tvåstjärnig tävling och då var de felfria i nästan alla starter, säger en glad ryttare.

I Tyskland är det som vanligt gott om namnkunniga ryttare och det var hård konkurrens i Oldenburg. I GP:n gick hon ut som nummer sju av elva i omhoppningen.
– Då var det redan några felfria, så det vara bara att försöka. Vi fick till det mesta bra och det räckte till tredjeplatsen, säger Nicole.

Hennes pappa är passande nog just nu i Tyskland för att lämna av några hästar och lite firande kan det komma att bli under kvällen.
– Jag har bara 1,5 timme hem och det blir nog en sen middag med pappa – det är såklart kul att han är här. Så mycket mer firande blir det nog inte, men visst kommer det att kännas lite lättare när klockan ringer i morgon bitti och en ny vecka börjar, säger Nicole.

Efter den här höjdarhelgen väntar bland annat en tävling med ett gäng 5-, 6- och 7-åringar. Säsongen avslutas, om det blir som Nicole hoppas på, i Frankfurt.

Mer svenska framgångar

I Oldenburg placerade sig även 14-åriga Ingemar Hammarström snyggt. Han är allt som oftast i farten och nu var det stor häst som gällde. I ”Finals of the Amateur classes” på 1,40 tog Ingemar först ledningen med Captain Sparrow. Så småningom kapade han sin egen ledartid med flera sekunder och vann med Cascara RN, medan Captain Sparrow blev tvåa.

SWB-valacken Carat (f-00 e Cardento-Krevad, uppf Bengt Wallin) var i vinnartagen igen och vann nu en 1,50 med sin ryttare Robert Vos.

På den trestjärniga tävlingen i Liège  slog Angelica Augustsson Zanotelli till med en tredjeplats i 1,50. Placeringen togs tillsammans med Typie du Tillard.

Resultat Oldenburg

Resultat Liège

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden