Ridsport Play
23 april 2020 20:46

Tromb drog fram över ridbanan

VäderfenomenEfter ett träningspass på ridbanan i Rydöbruk hördes ett rassel bland löven på parkeringen, och in på banan drog plötsligt en mindre tromb som raserade flera hinder. "Som tur var kom ingen kom till skada", berättar Malin Taipaleenmäki, vars svärson fångade fenomenet på film.

Tromb drog fram över ridbanan
En tromb drog fram över ridbanan och raserade hinder. Foto: Skärmdump från filmklipp

Flera ekipage hade precis avslutat ett träningspass i solen på den öppna banan som Hylte Ryttarförening, några mil utanför Halmstad, arrangerade. Det fanns ett flertal tävlingshinder på banan, bland annat en mur.

– Det var fint väder hela tiden och när vi var färdiga hörde vi hur det rasslade till bland transporterna. Helt plötsligt damp det ned en jättepelare med damm som helt och hållet demolerade ett hinder. Den fick hela hindret att bara lägga sig på marken, det snurrade iväg och lade sig på hela ridbanan, berättar Malin Taipaleenmäki för Hallandsposten.

När Ridsport når Malin ett par dagar efter händelsen berättar hon att det hela gick så snabbt att de som befann sig på banan knappt hann förstå vad som hände. Tromben träffade först muren, som spreds över halva banan. Därefter fick dotterns pojkvän Marcus Gamelius, som satt vid sidan av banan, upp mobilen och filmade väderfenomenet när det träffade det andra hindret. Därefter drog tromben bort mot staketet och såg ut att upplösas.
– Ingen kom till skada som tur är, konstaterar Malin Taipaleenmäki.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden