Avelsnyheter
9 september 2019 13:48
Ridsportplus

Tullebo Mayflower vann ASRP-riks

Riksutställning svensk ridponnyEtt feminint tvåårigt sto med holländsk stam kammade hem BIS-titeln på ASRP:s riksutställning på Grevagården i helgen.

Tullebo Mayflower vann ASRP-riks
2-åriga stoet Tullebo Mayflower vann BIS-titeln på ASRP-riks på Grevagården. Glad ägare och visare är Jenny Johansson. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

ASRP-riks hölls i år på Grevagården, som en del i ett större arrangemang med Svenska Fjordhästföreningen som huvudansvarig förening. Det var nog tur att ASRP hakade på det här arrangemanget. då endast sex ridponnyer visades hade det knappast varit möjligt att hålla ett eget Riks med så få deltagare.

Liselotte Erixon dömde och hon delade ut silvermedaljer till samtliga deltagare.

Holländsk stam

Best in Show och unghästchampion blev 2-årstoet Tullebo Mayflower som är född hos Karolina Hafdell, Eslöv. Hon ägs av Jenny Johansson som hade rest med sin ponny ända från By Kyrkby i Dalarna.

Tullebo Mayflower har holländsk stam och är e. De Goede Ree’s Metall RP 166 med Verona’s Bo-Gi-sonen Orchard Boginov som morfar. Mayflower är feminin av god modell med en avspänd skritt och en trav med god mekanik.

Hon fick kritik för att hon är lite kort i korset och det var kanske det som gjorde att hon inte riktigt nådde upp till guldpoäng utan poängraden blev 97878=39 poäng.

Evident-4545
Evident, en son till Nässlehults Nobelium RP 187, kom på andraplats. Foto: Pernilla Hägg

Nobelium-son med i matchen

Reserv BIS blev den 1-åriga valacken Evident som är ägd och uppfödd av Gunvor Nilsson, Ulricehamn. Evident är en av två avkommor efter Nässlehults Nobelium RP 187.

Nobelium satsar nu på en tävlingskarriär och är framgångsrik i såväl hoppning som fälttävlan men han har också vunnit i dressyr. Mamma till Evident är ett SWB-sto e. Pomme Royal 892. Det var en elegant välutvecklad individ av en fin modell. Skritten var avspänd med god steglängd. Han fick också beröm för sitt trevliga temperament och fick raden 88787­=38 poäng.

Nässlehults Nebulooza-4551
Nässlehults Nebulooza fick fina poäng på ASRP-riks. Foto: Pernilla Hägg

Föl på tredjeplats

Trea placerades det enda fölet Nässlehults Nebulooza, sto e. Zoolander RP 190 u. Nässlehults Nova Claudia. Ridponnyfölen bedöms också i galopp så därför fick hon en något längre poängrad än de andra. Sifferraden blev 877888=46 poäng och det räckte till silver.
Nebulooza är feminin och elegant av det mindre slaget med en lätt välbalanserad galopp.

Familjeaffär

De tre främst placerade är släkt med varandra. Mayflowers pappa Metall är farfar till Evident  och Nebuloozas mormor är mamma till Evidents pappa Nässlehults Nobelium – en ren familjeaffär med andra ord.

Två 3-åriga ston visades och först placerade domaren Lady Gaga e. Gasque RP 165 undan ett fullblodssto. Det är ett något kvadratiskt sto som kunde ha mer resning. Traven var något markbunden men hade bra takt. Kritiken räckte till 38 poäng, och hon placerade sig som fyra i BIS-ringen.

Fakta

Resultat ASRP-riks 2019

Best in Show och Ungponnychampion: Tullebo Mayflower 97878 39p.

Reserv Best in Show och reserv Ungponnychampion: Evident 88787 38p.

BIS 3a: Nässlehults Nebulooza 877888 46p.

BIS 4a: Lady Gaga 77897 38p.

Övriga deltagande ponnyer:

Nässlehults Nova Claudia 77787 36p.

Fix Estelle 77877 36p.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden