Ponny
7 januari 16:10

Två ekipage klara för Sverigeponnyn

NationelltPå söndagens eftermiddag reds ett av de sista kvalen till populära Sverigeponnyn i Helsingborg. Två ekipage har nu fått varsin biljett till Scandinavium.

Två ekipage klara för Sverigeponnyn
Selma Boström gjorde sitt första besök i Scandinavium 2023 och kom tvåa i Sverigeponnyn med Boten Anna. Foto: Roland Thunholm

Det var 22 ekipage som gjorde upp om de två semifinalplatserna som stod på spel hos Helsingborgs Fältrittklubb på söndagen.

De två platserna gick till klassens vinnare Lovis Tholarp/Picadilly, Skedala Ridklubb, och andraplacerade Olivia Laustsen/Laibek’s Olympia, Föreningen Lindelunda Sportryttare.

Ryttare födda mellan 2006 och 2013 med svensk licens på ponnyer födda 2017 eller tidigare i kategori C får starta i tävlingen som hoppas i Lätt B och avgörs genom felpoäng och inverkansbedömning. Ryttare får bara delta i ett kval och med en ponny.

Nu återstår tre kval, i Södertälje, Billdal och Björsbyn, innan semifinal och final rids under stortävlingarna i Scandinavium i februari.

Resultat, Sverigeponnyn
Regler, Sverigeponnyn

På söndagen hoppades det också en Medelsvår A i Helsingborg. Klassen hade fem startande och vanns av Elin Andersson/Hembys Ronaldo som enda dubbelnolla. Ekipaget tävlar för Lunds Civila Ryttarförening.

Resultat, Medelsvår A

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden