Sverige
1 december 2016 08:47

Flickor hittade två döda hästar i stall

Två flickor hittade två döda hästar i ett stall i Gävletrakten för några dagar sedan. Det var när de besökte ett stall där de tidigare har varit hjälpryttare som upptäckten gjordes.

Flickor hittade två döda hästar i stall
Två hästar låg döda i stallet när flickorna kom på besök. (Arkivbild tagen i annat sammanhang)

Det var i söndags eftermiddag som flickorna hittade de döda hästarna när de skulle hälsa på i ett stall där de tidigare varit hjälpryttare. Detta berättar polisen för Gefle Dagblad

Arbetarbladet berättar vidare att flickona inte blivit frågade om att hjälpa till med hästarna på ett tag och att de ville undersöka var hästarna hade tagit vägen. När de kom in i stallet ska de utmärglade hästarnan ha legat döda på golvet. Stallet ska ha varit släckt och hästarna ska enligt uppgift till tidningen varit fastkedjade.

Polisen har besökt stallet och en anmälan om djurplågeri har gjorts. En man i 60-årsåldern ska förhöras.
– Det ska vara ett par som har hand om hästarna men mannen är ansvarig, säger Mikael Hedström, presstalesman hos polisen i Gävleborg till Arbetarbladet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden