Avelsnyheter
5 januari 05:50

Två nya hopphingstar på topp 10-listan

AvelsindexHopphingstarna Clarimo och Cascadello I går direkt upp bland topp 10 när SWB presenterar sitt värderande avelsindex. Totalt är det 17 hingstar som får sitt första avelsindex.

Två nya hopphingstar på topp 10-listan
C-Future går in med höga index i både hoppning och dressyr. Foto: Roland Thunholm

Med hoppindex 152 hamnar Clarimo på femte plats medan Cascadello I får en sjunde plats med sina 151 poäng av alla hingstar med index, skriver SWB på sin hemsida.

Det är också värt att notera att tre av hopphingstarna, Cascadello I, Baloé HP (SWB) och C-Future, går in med över 100 i index för både dressyr och hoppning. Med ett dressyrindex på 115 kan Cascadello I sannolikt passa för de som vill avla mer mångsidiga hästar, skriver SWB.

I år är det 17 hingstar som får avelsindex publicerade för första gången, elva hopphingstar och sex dressyrhingstar. De flesta av de nya hingstarna har ännu ganska små avkommegrupper, förutom dressyrhingsten Vivaldon som har mer än 30 bedömda avkommor. Han går in på plats 28 i listan över dressyrhingstar och är den högst värderade av de nya dressyrhingstarna.

Läs mer hos SWB

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden