Ponny
14 september 2015 11:20

Två nya ledare i elitdressyren

I helgen gick startskottet för zon nord och central i Ponnyallsvenskan elit i dressyr. Samtliga fem zoner är därmed igång och resultaten hittills visar att det kan bli en hejdundrandes finalfight på lag-SM i månadsskiftet oktober/november.

Två nya ledare i elitdressyren
Med fyra ryttare på en bra bit över 70 procent och kanske den största segermarginalen någonsin i elitserien är Segersta ett lag att se upp för.

Hos Falu Ridklubb gjorde fem lag i zon nord upp om den första ledarpositionen i elitseriedressyren för ponny. Bäst lyckades Segersta SR som med hela 29 procents marginal gick upp i toppen och hintade om att de kan bli farliga i slutstriden om SM-medaljerna. Victoria Avellan-Ryd/Brave Heart, Ella Viebke/Drink Pink, Ellen Hedbys/Indiana Joe och Evelina Söderström/Milady G satte alla över 70 procent.

I zon central var inte segern lika överlägsen, men likväl vann Djursholms RK första omgången. I vinnarlaget red Filippa Undvall/Angelo, Viktoria Wåhlin/Janine WE, Emelie Hugosson/Dolce och Matilda Stambeck/Stackarps Peeron.

Zon syd är redan på sin andra omgång och där fortsätter Åsbo RF att övertyga. Precis som i första omgången vann de, medan de elvafaldiga svenska mästarna Willands kom tvåa.

Tabellen just nu
Resultat zon nord

Resultat zon central
Resultat zon syd

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden