Sverige
15 april 2012 20:17

Två ryttare till sjukhus efter hundattack

Under en ridtur på söndagens eftermiddag blev tre ryttare jagade av hundar. Ryttarna kom av sina hästar och i samband med detta attackerades en av dem av hundarna. Två av ryttarna har förts till sjukhus.

Det var en 28-årig kvinna som blev biten av hundarna när hon låg på marken.
– Hon har blivit riktigt svårt biten i ansikte, huvud och hals, säger Håkan Brolin vid Norrtäljepolisen till Aftonbladet.

Tillbudet hände väster om Edsbro i Norrtälje vid 14-tiden på söndagen. Plötsligt kom två hundar av rasen alaskan malamute springande och började jaga de tre ekipagen.
– Hästarna har skenat i ursinnig takt, säger Håkan Brolin.

Ett barn som var med på ridturen tog sig av i farten. Strax därefter hoppade en äldre ryttare i sällskapet av och skadade ryggen. Hundarna fortsatte jaga den 28-åriga kvinnan. Det är oklart om hon hoppade eller föll av.
– Hon är förd till Karolinska universitetssjukhuset med ambulanshelikopter, säger Håkan Brolin.

Det är oklart hur allvarliga 28-åringens skador är. Den äldre kvinnan fördes med ryggsmärtor till Norrtälje sjukhus och har inte kunnat höras av polisen än. I anslutning till dramat kom hundägaren som berättade att han varit ute och gått med hundarna i skogen när de stack i väg.
– Han var oerhört ledsen över vad som hänt, han säger att hans hundar aldrig gjort något liknande, säger Håkan Brolin.

Hundarna ska avlivas på ägarens eget initiativ. Han är misstänkt för brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter, och dessutom för vållande till kroppsskada.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden