Fälttävlan
17 juni 14:16

Tysk dominans i Luhmühlen

Tysklands Bettina Hoy ligger kvar i ledning efter terrängen i den trestjärniga klassen i Luhmühlen. Sara Algotsson Ostholt är bästa svensk med en åttonde plats inför hoppningen.

Tysk dominans i Luhmühlen
Bettina Hoy har över sex straff till godo inför söndagens banhoppning.

Lördagens terräng i den trestjärniga terrängen gav inte mycket utslag, det var få hinderfel och 50 av de 53 startande ekipagen är kvar i tävlingen. I ett pressmeddelande skriver arrangören att publiken fick se ritter som tagna ur en instruktionsbok. 

Tysklands Bettina Hoy och Seigneur Medicott ligger kvar i den ledning på sitt fina dressyrstraff 26,3 straff efter terrängen. 
– Min häst var fantastisk, det var så roligt. Publiken stöttade mig verkligen – tack för det! Att få rida EM med den här underbara hästen är så klart min dröm, men det är upp till landslagsledningen att avgöra, säger Bettina Hoy i ett pressmeddelande. 

Det är idel tyskar högst upp i resultatlistan inför söndagens hoppning där Bettina Hoy leder med över sex straff. Ingrid Klimke är både tvåa och trea och världsettan Michael Jung är fyra och sjua. Sara Algotsson Ostholt är första ryttaren som inte är tysk i resultatlistan med en åttonde plats tillsammans med Reality. Ekipaget fick med sig 1,2 straff för tiden från terrängen och är nu ungefär 15 straff efter ledaren. Louise Svensson Jähde är näst bästa svensk på en nionde plats tillsammans med Waikiki. 

Terrängen i den fyrstärniga klassen med bland annat Christoffer Forsberg reds under lördagens eftermiddag. Forsberg och Wanskjaers Carlsson fick drygt 39 straff med sig från terrängmomentet och är på plats 40 inför söndagens hoppning. Även denna klass leds av Tysklands Bettina Hoy, här med Designer 10. 

Tävlingen är den sista större prövningen för de svenska ekipagen inför uttagningen till EM som rids i augusti. 

Resultat, trestjärnig

Resultat, fyrstjärnig

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar