Hoppning
30 maj 2016 17:11

Tysk lagdebut för Casello

Ludger Beerbaums satsning på att ha mer än en häst redo till OS i Rio får en viktig test kommande helg i St Gallen. Då ska han och vinterns nyförvärv Casello göra landslagsdebut för Tyskland i nationshoppningen.

Tysk lagdebut för Casello
Nu ska Ludger Beerbaum testa Casello för första gången i Nations Cup. Efter segern i GCT-deltävlingen i Hamburg är ekipaget uttaget i det tyska laget till helgens tävlingar i St Gallen.

– Nu måste vi visa att vi platsar i laget också, kommenterade Ludger i Chantilly. Uttagningen till St Gallen med Casello kom kort efter att ekipaget sensationellt vann GCT i Hamburg i början av maj (följt av en ny fullträff för Ludger med sin förstahäst Chiara i Chantilly).

Douglas Lindelöws EM-häst blev på pappret OS-nominerad för Tyskland i januari bara någon månad efter köpet från Sverige. Tyska förbundskaptenen Otto Becker förklarade sig vid världscupfinalen i Göteborg vara mycket nöjd med att Ludger hade ett tänkt komplement till laget. Men nu har också resultaten kommit.

– Det var inte så lätt i början för Ludger och Douglas har ju olika ridstil och Casello har hunnit bli 13 år, och då är det inte så lätt att byta ryttare, kommenterade fuxens ägare Madeleine Winter-Schulze för Ridsport.

Segern i Hamburg kom efter att Ludger under våren gav fuxen en internationell paus efter Doha. De värmde upp nationellt inför GCT i Antwerpen och Hamburg med två nationella tävlingar och lättare klasser i Bad Öynhausen och Lenklater Reitertage in Werne, innan Antwerpen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden