Ponny
31 juli 2014 18:10

Tysk ledning i fälttävlan

Sverige är på plats med tre ekipage på ponny-EM i fälttävlan, vilket är minimigränsen för att medverka i nationstävlingen. Först ut i trion var i dag Klara Hammarström med Creemully Melody.

Tysk ledning i fälttävlan
Klara Hammarström och Creemully Melody var först ut av svenskarna i fälttävlan. EventingPhoto

Ekipaget startade lite tveksamt med en inte helt korrekt inridning och levererade därefter en prydlig uppvisning utan större missar vilken belönades med 63,33 procent som omräknat till fälttävlanspoäng ger 55,0 straff.

Starkast ut gick Emma Brüssau med Rocky 536 för Tyskland som slutade dagen med 38,7 straff. Emma leder därmed den individuella klassen före Storbritanniens individuellt startande Chloe Bell med Strawberry Box och Rik Heylen med Happyness som ingår i Belgiens lag.

Även i nationstävlingen övernattar Tyskland i ledning och har där ett stor försprång till likaplacerade Italien och Frankrike.

Dressyrmomentet fortsätter i morgon med ytterligare 25 ryttare. Klockan 10.06 är det dags för Michelle Ettwein med den tidigare EM-erfarna ponnyn Midnight af Lergraven  att äntra banan. Som näst sista ekipage i tävlingen startar Selma Hammarström med Three Wells Breeze klockan 12.06.

Även Three Wells Breeze har tidigare erfarenheter av EM. Förra året ingick hon i det vinnande brittiska laget i Arezzo och reds då av Charlotte Bacon.

Start- och resultatlistor

Hanna Broms

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden